Nabeschouwing Heidenheim - Augsburg (2-5) || Bundesliga 2023/2024

Zondag 22 oktober 2023 - 17:30 uur

In de Bundesliga 2023/2024 neemt Heidenheim het zondag 22 oktober 2023 om 17:30 uur in eigen huis op tegen Augsburg. De wedstrijd wordt gespeeld in Voith-Arena in Heidenheim an der Brenz.

Via de Heidenheim - Augsburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Heidenheim - Augsburg (2-5)

Het Bundesliga duel tussen Heidenheim en Augsburg is onder leiding van scheidsrechter Tobias Stieler geëindigd in een 2-5 overwinning voor Augsburg. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door Tim Kleindienst, waarmee Heidenheim met 1-0 de leiding nam. Heidenheim vergrootte in de 18e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Jan-Niklas Beste op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 29e minuut wist FC Augsburg de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Phillip Tietz.

Na 41 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Mads Pedersen de 2-2 maakte voor FC Augsburg. FC Augsburg leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 42 minuten op voorsprong na een goal van Ermedin Demirović: 2-3. In de 64e minuut was het Felix Uduokhai van FC Augsburg wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 2-4 scoorde. Namens FC Augsburg mocht Elvis Rexhbeçaj in de 88e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 2-5.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Tobias Stieler bij een 2-5 eindstand in het voordeel van Augsburg.

LIVE Heidenheim - Augsburg 2-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Heidenheim - Augsburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Doelpunt Heidenheim Doelpunt Tim Kleindienst met assist van Adrian Beck Heidenheim 1-0
18' Doelpunt Heidenheim Doelpunt Jan-Niklas Beste met assist van Haktab Omar Traore Heidenheim 2-0
29' Doelpunt FC Augsburg Doelpunt Phillip Tietz met assist van Fredrik Jensen FC Augsburg 2-1
31' Gele kaart Heidenheim Gele kaart voor Tim Kleindienst Heidenheim
41' Doelpunt FC Augsburg Doelpunt Mads Pedersen met assist van Phillip Tietz FC Augsburg 2-2
42' Doelpunt FC Augsburg Doelpunt Ermedin Demirović met assist van Fredrik Jensen FC Augsburg 2-3
47' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor Mads Pedersen FC Augsburg
51' Gele kaart Heidenheim Gele kaart voor Adrian Beck Heidenheim
55' Wissel Heidenheim Wissel Kevin Sessa voor Adrian Beck Heidenheim
62' Wissel FC Augsburg Wissel Iago voor Sven Michel FC Augsburg
64' Doelpunt FC Augsburg Doelpunt Felix Uduokhai met assist van Fredrik Jensen FC Augsburg 2-4
70' Wissel FC Augsburg Wissel Stefan Schimmer voor Tim Kleindienst FC Augsburg
70' Wissel Heidenheim Wissel Marnon Busch voor Haktab Omar Traore Heidenheim
70' Wissel Heidenheim Wissel Arne Engels voor Fredrik Jensen Heidenheim
70' Wissel Heidenheim Wissel Marvin Pieringer voor Denis Thomalla Heidenheim
80' Wissel FC Augsburg Wissel Tim Breithaupt voor Niklas Dorsch FC Augsburg
80' Wissel FC Augsburg Wissel Maximilian Bauer voor Phillip Tietz FC Augsburg
82' Wissel Heidenheim Wissel Florian Pick voor Eren Dinkçi Heidenheim
83' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor Maximilian Bauer FC Augsburg
88' Penalty FC Augsburg Penalty Elvis Rexhbeçaj FC Augsburg 2-5
92' Gele kaart Heidenheim Gele kaart voor Tim Siersleben Heidenheim
Video hoogtepunten en samenvatting Heidenheim - Augsburg
Opstellingen Heidenheim - Augsburg
De opstellingen van Heidenheim en Augsburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Heidenheim gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Augsburg zal beginnen in een 4-2-2-2 opstelling.