Nabeschouwing Köln - Red Bull Leipzig (1-5) || Bundesliga 2023/2024

Vrijdag 15 maart 2024 - 20:30 uur

In de Bundesliga 2023/2024 neemt Köln het vrijdag 15 maart 2024 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Red Bull Leipzig. De wedstrijd wordt gespeeld in RheinEnergieStadion in Cologne.

Via de Köln - Red Bull Leipzig live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Köln - Red Bull Leipzig (1-5)

Het Bundesliga duel tussen Köln en Red Bull Leipzig is onder leiding van scheidsrechter Florian Badstübner geëindigd in een 1-5 overwinning voor Red Bull Leipzig. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door Xavi Simons, waarmee RB Leipzig met 0-1 de leiding nam. FC Köln kwam in de 18e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Sargis Adamyan, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 63e minuut zette Loïs Openda zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee RB Leipzig de leiding in de wedstrijd nam.

Na 67 minuten werd de voorsprong voor RB Leipzig vergroot nadat Loïs Openda de 1-3 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 70e minuut nadat Amadou Haidara namens RB Leipzig de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 82e minuut en kwam op naam te staan van RB Leipzig speler Yussuf Poulsen, die daarmee tekende voor de 1-5.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Florian Badstübner en eindigde de wedstrijd dus met een 1-5 stand in het voordeel van Red Bull Leipzig.

LIVE Köln - Red Bull Leipzig 1-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Köln - Red Bull Leipzig teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt Xavi Simons met assist van Benjamin Sesko RB Leipzig 0-1
18' Doelpunt FC Köln Doelpunt Sargis Adamyan met assist van Eric Martel FC Köln 1-1
49' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor Max Finkgräfe FC Köln
62' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor Xavi Simons RB Leipzig
63' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt Loïs Openda met assist van Xavi Simons RB Leipzig 1-2
66' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor Faride Alidou FC Köln
67' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt Loïs Openda met assist van David Raum RB Leipzig 1-3
70' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt Amadou Haidara RB Leipzig 1-4
72' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor Amadou Haidara RB Leipzig
73' Wissel FC Köln Wissel Davie Selke voor Florian Kainz FC Köln
73' Wissel FC Köln Wissel Damion Downs voor Faride Alidou FC Köln
75' Wissel RB Leipzig Wissel Christoph Baumgartner voor Benjamin Sesko RB Leipzig
75' Wissel RB Leipzig Wissel Yussuf Poulsen voor Loïs Openda RB Leipzig
80' Wissel FC Köln Wissel Steffen Tigges voor Sargis Adamyan FC Köln
80' Wissel FC Köln Wissel Jacob Christensen voor Denis Huseinbašić FC Köln
82' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt Yussuf Poulsen met assist van Benjamin Henrichs RB Leipzig 1-5
83' Wissel RB Leipzig Wissel Mohamed Simakan voor Benjamin Henrichs RB Leipzig
83' Wissel RB Leipzig Wissel Kevin Kampl voor Amadou Haidara RB Leipzig
86' Wissel RB Leipzig Wissel El Chadaille Bitshiabu voor Castello Lukeba RB Leipzig
88' Wissel FC Köln Wissel Benno Schmitz voor Max Finkgräfe FC Köln
Video hoogtepunten en samenvatting Köln - Red Bull Leipzig
Opstellingen Köln - Red Bull Leipzig
De opstellingen van Köln en Red Bull Leipzig zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Köln gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Red Bull Leipzig zal beginnen in een 4-2-2-2 opstelling.