Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Bayer Leverkusen (2-3) || Bundesliga 2023/2024

Zaterdag 20 januari 2024 - 18:30 uur

In de Bundesliga 2023/2024 neemt Red Bull Leipzig het zaterdag 20 januari 2024 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Bayer Leverkusen. De wedstrijd wordt gespeeld in Trainingszentrum RB Leipzig Platz 1 in Leipzig.

Via de Red Bull Leipzig - Bayer Leverkusen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Bayer Leverkusen (2-3)

Het Bundesliga duel tussen Red Bull Leipzig en Bayer Leverkusen is onder leiding van scheidsrechter Matthias Jöllenbeck geëindigd in een 2-3 overwinning voor Bayer Leverkusen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door Xavi Simons, waarmee RB Leipzig met 1-0 de leiding nam. Bayer 04 Leverkusen kwam in de 47e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Nathan Tella, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 56e minuut zette Loïs Openda zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee RB Leipzig de leiding in de wedstrijd nam.

Na 63 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Jonathan Tah de 2-2 maakte voor Bayer 04 Leverkusen. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Bayer 04 Leverkusen dat in de 91e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Piero Hincapié de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Matthias Jöllenbeck bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Bayer Leverkusen.

LIVE Red Bull Leipzig - Bayer Leverkusen 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Red Bull Leipzig - Bayer Leverkusen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt Xavi Simons met assist van Xaver Schlager RB Leipzig 1-0
12' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor Jonathan Tah Bayer 04 Leverkusen
31' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel Nathan Tella voor Jeremie Frimpong Bayer 04 Leverkusen
34' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor Xabi Alonso Bayer 04 Leverkusen
38' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor Josip Stanisic Bayer 04 Leverkusen
47' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt Nathan Tella met assist van Alejandro Grimaldo Bayer 04 Leverkusen 1-1
56' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt Loïs Openda met assist van Dani Olmo RB Leipzig 2-1
63' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt Jonathan Tah met assist van Jonas Hofmann Bayer 04 Leverkusen 2-2
66' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor Florian Wirtz Bayer 04 Leverkusen
71' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor Xavi Simons RB Leipzig
74' Wissel RB Leipzig Wissel Benjamin Henrichs voor Mohamed Simakan RB Leipzig
74' Wissel RB Leipzig Wissel Kevin Kampl voor Nicolas Seiwald RB Leipzig
74' Wissel RB Leipzig Wissel Yussuf Poulsen voor Benjamin Sesko RB Leipzig
74' Wissel RB Leipzig Wissel Christoph Baumgartner voor Dani Olmo RB Leipzig
84' Wissel RB Leipzig Wissel Eljif Elmas voor Xavi Simons RB Leipzig
87' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor Xaver Schlager RB Leipzig
88' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel Robert Andrich voor Exequiel Palacios Bayer 04 Leverkusen
91' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt Piero Hincapié met assist van Alejandro Grimaldo Bayer 04 Leverkusen 2-3
92' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel Adam Hlozek voor Patrik Schick Bayer 04 Leverkusen
Video hoogtepunten en samenvatting Red Bull Leipzig - Bayer Leverkusen
Opstellingen Red Bull Leipzig - Bayer Leverkusen
De opstellingen van Red Bull Leipzig en Bayer Leverkusen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Red Bull Leipzig gaat aantreden in een 4-2-2-2 formatie en Bayer Leverkusen zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.