Nabeschouwing Stuttgart - Mainz 05 (3-1) || Bundesliga 2023/2024

Zondag 11 februari 2024 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2023/2024 neemt Stuttgart het zondag 11 februari 2024 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Mainz 05. De wedstrijd wordt gespeeld in Mercedes-Benz Arena in Stuttgart.

Via de Stuttgart - Mainz 05 live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Stuttgart - Mainz 05 (3-1)

Het Bundesliga duel tussen Stuttgart en Mainz 05 is onder leiding van scheidsrechter Deniz Aytekin geëindigd in een 3-1 overwinning voor Stuttgart. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 49e minuut door Jamie Leweling, waarmee VfB Stuttgart met 2-0 de leiding nam. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 47 minuten was het Maximilian Mittelstädt die VfB Stuttgart op een 1-0 voorsprong zette. In de 73e minuut volgde een derde treffer van VfB Stuttgart, waarmee Deniz Undav zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 76 minuten deed Ludovic Ajorque iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van FSV Mainz 05 werd verkleind tot 3-1. Hiermee kon een nederlaag voor FSV Mainz 05 echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Stuttgart.

LIVE Stuttgart - Mainz 05 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Stuttgart - Mainz 05 teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

49' Doelpunt VfB Stuttgart Doelpunt Jamie Leweling met assist van Pascal Stenzel VfB Stuttgart 2-0
47' Doelpunt VfB Stuttgart Doelpunt Maximilian Mittelstädt met assist van Pascal Stenzel VfB Stuttgart 1-0
46' Wissel FSV Mainz 05 Wissel Leandro Barreiro voor Dominik Kohr FSV Mainz 05
46' Wissel FSV Mainz 05 Wissel Jae-sung Lee voor Matondo-Merveille Papela FSV Mainz 05
46' Wissel FSV Mainz 05 Wissel Marco Richter voor Jessic Ngankam FSV Mainz 05
61' Wissel VfB Stuttgart Wissel Josha Vagnoman voor Pascal Stenzel VfB Stuttgart
62' Wissel VfB Stuttgart Wissel Serhou Guirassy voor Jamie Leweling VfB Stuttgart
62' Wissel VfB Stuttgart Wissel Anthony Rouault voor Chris Führich VfB Stuttgart
70' Wissel FSV Mainz 05 Wissel Tom Krauß voor Andreas Hanche-Olsen FSV Mainz 05
73' Doelpunt VfB Stuttgart Doelpunt Deniz Undav met assist van Anthony Rouault VfB Stuttgart 3-0
76' Doelpunt FSV Mainz 05 Doelpunt Ludovic Ajorque met assist van Josuha Guilavogui FSV Mainz 05 3-1
76' Wissel VfB Stuttgart Wissel Mahmoud Dahoud voor Angelo Stiller VfB Stuttgart
79' Wissel VfB Stuttgart Wissel Woo-yeong Jeong voor Deniz Undav VfB Stuttgart
82' Gele kaart VfB Stuttgart Gele kaart voor Atakan Karazor VfB Stuttgart
84' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor Brajan Gruda Josuha Guilavogui FSV Mainz 05
84' Wissel FSV Mainz 05 Wissel Josuha Guilavogui voor FSV Mainz 05
Video hoogtepunten en samenvatting Stuttgart - Mainz 05
Opstellingen Stuttgart - Mainz 05
De opstellingen van Stuttgart en Mainz 05 zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Stuttgart gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Mainz 05 zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Coach Sebastian Hoeneß
Formatie 3-4-2-1
Coach Jan Siewert
Voorbeschouwing Stuttgart - Mainz 05

Stuttgart en Mainz 05 treffen elkaar in de 21e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Deniz Aytekin en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Stuttgart en Mainz 05 in de Bundesliga vond plaats op 16 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Stuttgart. Op basis van de afgelopen 29 duels tussen beide ploegen is Stuttgart favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl Mainz 05 slechts 9 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Stuttgart 12
Winst Mainz 05 9
Gelijkspel 8
Totaal 29

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Stuttgart op een 3e positie staat, terwijl we Mainz 05 terugvinden op de 17e plaats.