Nabeschouwing Union Berlin - Borussia Dortmund (0-2) || Bundesliga 2023/2024

Zaterdag 2 maart 2024 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2023/2024 neemt Union Berlin het zaterdag 2 maart 2024 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Borussia Dortmund. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion An der Alten Försterei in Berlin.

Via de Union Berlin - Borussia Dortmund live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Union Berlin - Borussia Dortmund (0-2)

Het Bundesliga duel tussen Union Berlin en Borussia Dortmund is onder leiding van scheidsrechter Christian Dingert geëindigd in een 0-2 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 41e minuut door Karim Adeyemi, waarmee Borussia Dortmund met 0-1 de leiding nam. Laat in de wedstrijd wist Borussia Dortmund opnieuw te scoren. In de 90e minuut was het Ian Maatsen die de 0-2 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Borussia Dortmund.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Borussia Dortmund.

LIVE Union Berlin - Borussia Dortmund 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Union Berlin - Borussia Dortmund teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

41' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Karim Adeyemi met assist van Niclas Füllkrug Borussia Dortmund 0-1
45' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor Julian Ryerson Borussia Dortmund
61' Wissel FC Union Berlin Wissel Janik Haberer voor Lucas Tousart FC Union Berlin
61' Wissel FC Union Berlin Wissel Yorbe Vertessen voor Benedict Hollerbach FC Union Berlin
66' Wissel Borussia Dortmund Wissel Salih Özcan voor Julian Brandt Borussia Dortmund
69' Wissel FC Union Berlin Wissel Brenden Aaronson voor Rani Khedira  FC Union Berlin
69' Wissel FC Union Berlin Wissel Christopher Trimmel voor Jérôme Roussillon FC Union Berlin
75' Gele kaart FC Union Berlin Gele kaart voor Janik Haberer FC Union Berlin
78' Wissel Borussia Dortmund Wissel Jamie Bynoe-Gittens voor Karim Adeyemi Borussia Dortmund
81' Wissel FC Union Berlin Wissel Chris Bedia voor Diogo Leite FC Union Berlin
88' Wissel Borussia Dortmund Wissel Ramy Bensebaini voor Jadon Sancho Borussia Dortmund
90' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Ian Maatsen Borussia Dortmund 0-2
95' Gele kaart FC Union Berlin Gele kaart voor Yorbe Vertessen FC Union Berlin
Video hoogtepunten en samenvatting Union Berlin - Borussia Dortmund
Opstellingen Union Berlin - Borussia Dortmund
De opstellingen van Union Berlin en Borussia Dortmund zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Union Berlin gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Borussia Dortmund zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.