Nabeschouwing Werder Bremen - Borussia Dortmund (1-2) || Bundesliga 2023/2024

Zaterdag 9 maart 2024 - 18:30 uur

In de Bundesliga 2023/2024 neemt Werder Bremen het zaterdag 9 maart 2024 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Borussia Dortmund. De wedstrijd wordt gespeeld in Weserstadion in Bremen.

Via de Werder Bremen - Borussia Dortmund live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Werder Bremen - Borussia Dortmund (1-2)

Het Bundesliga duel tussen Werder Bremen en Borussia Dortmund is onder leiding van scheidsrechter Deniz Aytekin geëindigd in een 1-2 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 21e minuut door Donyell Malen, waarmee Borussia Dortmund met 0-1 de leiding nam. Borussia Dortmund vergrootte in de 38e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Jadon Sancho op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 46e minuut moest Borussia Dortmund verder met een man minder nadat Marcel Sabitzer een rode kaart had gekregen.

In de 70e minuut was het Werder Bremen dat op een 1-2 voorsprong kwam na een goal van Justin Njinmah, die daarmee ook meteen de wedstrijd besliste.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Deniz Aytekin, waardoor Borussia Dortmund dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Werder Bremen - Borussia Dortmund 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Werder Bremen - Borussia Dortmund teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Donyell Malen Borussia Dortmund 0-1
38' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Jadon Sancho met assist van Julian Brandt Borussia Dortmund 0-2
46' Rode kaart Borussia Dortmund Rode kaart voor Marcel Sabitzer Borussia Dortmund
46' Wissel Borussia Dortmund Wissel Mats Hummels voor Donyell Malen Borussia Dortmund
65' Wissel Borussia Dortmund Wissel Karim Adeyemi voor Julian Brandt Borussia Dortmund
65' Wissel Werder Bremen Wissel Dawid Kownacki voor Jens Stage Werder Bremen
65' Wissel Werder Bremen Wissel Milos Veljkovic voor Julián Malatini Werder Bremen
65' Wissel Borussia Dortmund Wissel Salih Özcan voor Niclas Füllkrug Borussia Dortmund
70' Doelpunt Werder Bremen Doelpunt Justin Njinmah met assist van Romano Schmid Werder Bremen 1-2
74' Wissel Borussia Dortmund Wissel Felix Nmecha voor Jadon Sancho Borussia Dortmund
77' Gele kaart Werder Bremen Gele kaart voor Romano Schmid Werder Bremen
78' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor Nico Schlotterbeck Borussia Dortmund
79' Wissel Werder Bremen Wissel Leonardo Bittencourt voor Felix Agu Werder Bremen
84' Wissel Werder Bremen Wissel Skelly Alvero voor Niklas Stark Werder Bremen
84' Wissel Borussia Dortmund Wissel Ramy Bensebaini voor Ian Maatsen Borussia Dortmund
84' Wissel Werder Bremen Wissel Nick Woltemade voor Romano Schmid Werder Bremen
95' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor Karim Adeyemi Borussia Dortmund
Video hoogtepunten en samenvatting Werder Bremen - Borussia Dortmund
Opstellingen Werder Bremen - Borussia Dortmund
De opstellingen van Werder Bremen en Borussia Dortmund zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Werder Bremen gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Borussia Dortmund zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.