Nabeschouwing Wolfsburg - Augsburg (1-3) || Bundesliga 2023/2024

Zaterdag 16 maart 2024 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2023/2024 neemt Wolfsburg het zaterdag 16 maart 2024 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Augsburg. De wedstrijd wordt gespeeld in Volkswagen Arena in Wolfsburg.

Via de Wolfsburg - Augsburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Wolfsburg - Augsburg (1-3)

Het Bundesliga duel tussen Wolfsburg en Augsburg is onder leiding van scheidsrechter Timo Gerach geëindigd in een 1-3 overwinning voor Augsburg. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door Patrick Wimmer, waarmee VfL Wolfsburg met 1-0 de leiding nam. In de 45e minuut moest Patrick Wimmer van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Timo Gerach een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest VfL Wolfsburg verder met een speler minder. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Arne Maier namens FC Augsburg in de 47e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 61e minuut was het FC Augsburg dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van Kristijan Jakic. Na 79 minuten werd de voorsprong voor FC Augsburg vergroot nadat Kristijan Jakic de 1-3 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Augsburg.

LIVE Wolfsburg - Augsburg 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Wolfsburg - Augsburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt VfL Wolfsburg Doelpunt Patrick Wimmer met assist van Maxence Lacroix VfL Wolfsburg 1-0
45' Rode kaart VfL Wolfsburg Rode kaart voor Patrick Wimmer VfL Wolfsburg
47' Doelpunt FC Augsburg Doelpunt Arne Maier met assist van Rubén Vargas FC Augsburg 1-1
61' Doelpunt FC Augsburg Doelpunt Kristijan Jakic met assist van Phillip Tietz FC Augsburg 1-2
62' Kristijan Jakic FC Augsburg
64' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor Fredrik Jensen FC Augsburg
65' Wissel FC Augsburg Wissel Pep Biel voor Fredrik Jensen FC Augsburg
67' Wissel VfL Wolfsburg Wissel Amin Sarr voor Tiago Tomás VfL Wolfsburg
68' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor Ermedin Demirovic FC Augsburg
70' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor Pep Biel FC Augsburg
76' Wissel FC Augsburg Wissel Arne Engels voor Rubén Vargas FC Augsburg
76' Wissel FC Augsburg Wissel Mads Pedersen voor Arne Maier FC Augsburg
78' Wissel VfL Wolfsburg Wissel Lovro Majer voor Ridle Baku VfL Wolfsburg
79' Doelpunt FC Augsburg Doelpunt Kristijan Jakic met assist van Arne Engels FC Augsburg 1-3
82' Gele kaart VfL Wolfsburg Gele kaart voor Dion Drena Beljo Ermedin Demirovic VfL Wolfsburg
82' Wissel FC Augsburg Wissel Mattias Svanberg voor FC Augsburg
83' Wissel FC Augsburg Wissel Sven Michel voor Phillip Tietz FC Augsburg
86' Wissel VfL Wolfsburg Wissel Rogério voor Kevin Paredes VfL Wolfsburg
87' Wissel VfL Wolfsburg Wissel Aster Vranckx voor Mattias Svanberg VfL Wolfsburg
Video hoogtepunten en samenvatting Wolfsburg - Augsburg
Opstellingen Wolfsburg - Augsburg
De opstellingen van Wolfsburg en Augsburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Wolfsburg gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Augsburg zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.