Nabeschouwing Wigan Athletic - Rotherham United (1-0) || Championship 2018/2019

Zaterdag 1 september 2018 - 16:00 uur

In de Championship 2018/2019 neemt Wigan Athletic het zaterdag 1 september 2018 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Rotherham United. De wedstrijd wordt gespeeld in The DW Stadium in Wigan.

Via de Wigan Athletic - Rotherham United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Wigan Athletic - Rotherham United (1-0)

Het Championship duel tussen Wigan Athletic en Rotherham United is onder leiding van scheidsrechter Scott Duncan geëindigd in een 1-0 overwinning voor Wigan Athletic. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 73e minuut door J. Vaughan, waarmee Wigan Athletic met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Wigan Athletic dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Wigan Athletic uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Wigan Athletic - Rotherham United 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Wigan Athletic - Rotherham United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Gele kaart Rotherham United Gele kaart voor J. Taylor Rotherham United
19' Wissel Rotherham United Wissel C. Robertson voor S. Raggett Rotherham United
38' Gele kaart Rotherham United Gele kaart voor R. Williams Rotherham United
45' Gele kaart Rotherham United Gele kaart voor R. Wood Rotherham United
57' Gele kaart Wigan Athletic Gele kaart voor Sam Morsy Wigan Athletic
59' Wissel Rotherham United Wissel K. Vassell voor J. Taylor Rotherham United
60' Wissel Wigan Athletic Wissel J. Vaughan voor N. Powell Wigan Athletic
60' Wissel Wigan Athletic Wissel C. McManaman voor W. Grigg Wigan Athletic
73' Doelpunt Wigan Athletic Doelpunt J. Vaughan Wigan Athletic 1-0
77' Wissel Rotherham United Wissel J. Proctor voor R. Wood Rotherham United
80' Gele kaart Wigan Athletic Gele kaart voor C. Kipre Wigan Athletic
92' Wissel Wigan Athletic Wissel J. Garner voor J. Windass Wigan Athletic
Video hoogtepunten en samenvatting Wigan Athletic - Rotherham United
Opstellingen Wigan Athletic - Rotherham United
De opstellingen van Wigan Athletic en Rotherham United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Wigan Athletic gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Rotherham United zal beginnen in een 4-5-1 opstelling.
Voorbeschouwing Wigan Athletic - Rotherham United

Wigan Athletic en Rotherham United treffen elkaar in de 6e speelronde van de Championship van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Scott Duncan en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Wigan Athletic en Rotherham United in de Championship vond plaats op 8 april 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Wigan Athletic. Op basis van de afgelopen 4 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Wigan Athletic als Rotherham United wisten 2 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 0 keer in een gelijkspel.

Winst Wigan Athletic 2
Winst Rotherham United 2
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Wigan Athletic op een 12e positie staat, terwijl we Rotherham United terugvinden op de 15e plaats.