Nabeschouwing Almere City - NEC (3-2) || Eerste Divisie 2017/2018

Vrijdag 19 januari 2018 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2017/2018 neemt Almere City het vrijdag 19 januari 2018 om 20:00 uur in eigen huis op tegen NEC. De wedstrijd wordt gespeeld in Yanmar Stadion in Almere Stad.

Via de Almere City - NEC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Almere City - NEC (3-2)

Het Eerste Divisie duel tussen Almere City en NEC is onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom geëindigd in een 3-2 overwinning voor Almere City. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 29e minuut door J. Hoefdraad, waarmee Almere City met 1-0 de leiding nam. Almere City vergrootte in de 43e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Ahannach op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 55e minuut wist NEC de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via S. Braken.

Na 57 minuten werd de voorsprong voor Almere City vergroot nadat S. van der Water de 3-1 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk NEC dat in de 74e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat S. Braken de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd. Na 94 minuten werd O. ter Haar Romeny van NEC met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor het team met een man minder de resterende wedstrijd moest vervolgen.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Kevin Blom bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Almere City.

LIVE Almere City - NEC 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Almere City - NEC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

29' Doelpunt Almere City Doelpunt J. Hoefdraad met assist van A. Ahannach Almere City 1-0
43' Doelpunt Almere City Doelpunt A. Ahannach Almere City 2-0
46' Gele kaart NEC Gele kaart voor F. Kadioglu NEC
55' Doelpunt NEC Doelpunt S. Braken met assist van G. Breinburg NEC 2-1
57' Doelpunt Almere City Doelpunt S. van der Water met assist van J. Vet Almere City 3-1
67' Wissel NEC Wissel K. Jansen voor J. Schuurman NEC
72' Gele kaart Almere City Gele kaart voor T. Overtoom Almere City
74' Doelpunt NEC Doelpunt S. Braken met assist van F. Kadioglu NEC 3-2
75' Wissel Almere City Wissel D. van der Heiden voor A. Valpoort Almere City
77' Wissel NEC Wissel C. Verdonk voor G. Joppen NEC
79' Wissel Almere City Wissel A. Vaarnold voor S. van der Water Almere City
82' Wissel Almere City Wissel F. Hammouti voor T. Overtoom Almere City
84' Wissel NEC Wissel O. ter Haar Romeny voor F. Kadioglu NEC
94' Rode kaart NEC Rode kaart voor O. ter Haar Romeny NEC
Video hoogtepunten en samenvatting Almere City - NEC
Opstellingen Almere City - NEC
De opstellingen van Almere City en NEC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Almere City - NEC

Almere City en NEC treffen elkaar in de 21e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Kevin Blom en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Almere City en NEC in de Eerste Divisie vond plaats op 18 augustus 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor NEC. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide teams is NEC favoriet. 3 keer wist de ploeg van Almere City te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Almere City. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Almere City 0
Winst NEC 3
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Almere City op een 6e positie staat, terwijl we NEC terugvinden op de 2e plaats.