Nabeschouwing Almere City - RKC Waalwijk (3-2) || Eerste Divisie 2017/2018

Maandag 27 november 2017 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2017/2018 neemt Almere City het maandag 27 november 2017 om 20:00 uur in eigen huis op tegen RKC Waalwijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Yanmar Stadion in Almere Stad.

Via de Almere City - RKC Waalwijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Almere City - RKC Waalwijk (3-2)

Het Eerste Divisie duel tussen Almere City en RKC Waalwijk is onder leiding van scheidsrechter Richard Martens geëindigd in een 3-2 overwinning voor Almere City. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-2 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door A. Valpoort, waarmee Almere City met 1-0 de leiding nam. RKC Waalwijk kwam in de 18e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Lammers, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 27e minuut zette E. Walian zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Almere City de leiding in de wedstrijd nam.

Na 33 minuten werd de voorsprong voor Almere City vergroot nadat S. van der Water de 3-1 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk RKC Waalwijk dat in de 42e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat D. Seys de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Richard Martens en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Almere City.

LIVE Almere City - RKC Waalwijk 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Almere City - RKC Waalwijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor E. Vaessen RKC Waalwijk
10' Doelpunt Almere City Doelpunt A. Valpoort Almere City 1-0
18' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt J. Lammers met assist van D. Seys RKC Waalwijk 1-1
27' Doelpunt Almere City Doelpunt E. Walian Almere City 2-1
33' Doelpunt Almere City Doelpunt S. van der Water met assist van G. Salasiwa Almere City 3-1
36' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor D. Seys RKC Waalwijk
42' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt D. Seys RKC Waalwijk 3-2
65' Wissel Almere City Wissel F. Hammouti voor A. Ahannach Almere City
67' Gele kaart Almere City Gele kaart voor A. Valpoort Almere City
68' Wissel RKC Waalwijk Wissel R. Bergkamp voor S. Greene RKC Waalwijk
68' Wissel Almere City Wissel D. van der Heijden voor E. Walian Almere City
79' Gele kaart Almere City Gele kaart voor C. Mac-Intosch Almere City
81' Wissel RKC Waalwijk Wissel M. de Baar voor C. Amatkarijo RKC Waalwijk
81' Wissel RKC Waalwijk Wissel S. Bakari voor N. Baggerman RKC Waalwijk
84' Wissel Almere City Wissel S. MacDonald voor A. Valpoort Almere City
86' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor H. Drost RKC Waalwijk
89' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor J. Lammers RKC Waalwijk
Video hoogtepunten en samenvatting Almere City - RKC Waalwijk
Opstellingen Almere City - RKC Waalwijk
De opstellingen van Almere City en RKC Waalwijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Almere City - RKC Waalwijk

Almere City en RKC Waalwijk treffen elkaar in de 15e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Richard Martens en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Almere City en RKC Waalwijk in de Eerste Divisie vond plaats op 17 april 2017 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide teams is RKC Waalwijk favoriet. 5 keer wist de ploeg van Almere City te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Almere City. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Almere City 3
Winst RKC Waalwijk 5
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Almere City op een 14e positie staat, terwijl we RKC Waalwijk terugvinden op de 16e plaats.