Nabeschouwing FC Dordrecht - RKC Waalwijk (1-0) || Eerste Divisie 2017/2018

Maandag 12 maart 2018 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2017/2018 neemt FC Dordrecht het maandag 12 maart 2018 om 20:00 uur in eigen huis op tegen RKC Waalwijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Riwal Hoogwerkers Stadion in Dordrecht.

Via de FC Dordrecht - RKC Waalwijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Dordrecht - RKC Waalwijk (1-0)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Dordrecht en RKC Waalwijk is onder leiding van scheidsrechter Erwin Blank geëindigd in een 1-0 overwinning voor FC Dordrecht. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 68e minuut door D. Mahmudov, waarmee FC Dordrecht met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name FC Dordrecht dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor FC Dordrecht uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE FC Dordrecht - RKC Waalwijk 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Dordrecht - RKC Waalwijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

45' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor R. Ndefe RKC Waalwijk
62' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor T. Kok FC Dordrecht
68' Doelpunt FC Dordrecht Doelpunt D. Mahmudov met assist van T. Kok FC Dordrecht 1-0
69' Wissel RKC Waalwijk Wissel S. Bakari voor D. Seys RKC Waalwijk
73' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor O. Kokcu RKC Waalwijk
78' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor J. Bliek FC Dordrecht
79' Wissel RKC Waalwijk Wissel C. Amatkaryo voor O. Kokcu RKC Waalwijk
84' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor S. Greene RKC Waalwijk
85' Wissel RKC Waalwijk Wissel J. Voskamp voor M. Meulensteen RKC Waalwijk
88' Wissel FC Dordrecht Wissel E. Alkan voor A. Calcan FC Dordrecht
94' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor B. Janssen FC Dordrecht
95' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor RKC Waalwijk
Video hoogtepunten en samenvatting FC Dordrecht - RKC Waalwijk
Opstellingen FC Dordrecht - RKC Waalwijk
De opstellingen van FC Dordrecht en RKC Waalwijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing FC Dordrecht - RKC Waalwijk

FC Dordrecht en RKC Waalwijk treffen elkaar in de 29e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Erwin Blank en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Dordrecht en RKC Waalwijk in de Eerste Divisie vond plaats op 27 oktober 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor RKC Waalwijk. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide teams is RKC Waalwijk favoriet. 7 keer wist de ploeg van FC Dordrecht te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor FC Dordrecht. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Dordrecht 2
Winst RKC Waalwijk 7
Totaal 11

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Dordrecht op een 9e positie staat, terwijl we RKC Waalwijk terugvinden op de 19e plaats.