Nabeschouwing FC Eindhoven - De Graafschap (2-4) || Eerste Divisie 2017/2018

Vrijdag 6 april 2018 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2017/2018 neemt FC Eindhoven het vrijdag 6 april 2018 om 20:00 uur in eigen huis op tegen De Graafschap. De wedstrijd wordt gespeeld in Jan Louwers Stadion in Eindhoven.

Via de FC Eindhoven - De Graafschap live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Eindhoven - De Graafschap (2-4)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Eindhoven en De Graafschap is onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk geëindigd in een 2-4 overwinning voor De Graafschap. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door D. van Mieghem, waarmee De Graafschap met 0-1 de leiding nam. De Graafschap vergrootte in de 14e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Y. El Jebli op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 20e minuut wist FC Eindhoven de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via T. Van de Velde.

Na 26 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat E. Kabangu de 2-2 maakte voor FC Eindhoven. De Graafschap leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 37 minuten op voorsprong na een goal van F. Serrarens: 2-3. Na 73 minuten werd J. Tutuarima van De Graafschap met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor het team met een man minder de resterende wedstrijd moest vervolgen. Even later viel het zesde en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd. In de 90e minuut was het De Graafschap dat via F. Serrarens de stand op 2-4 zette en daarmee ook de einduitslag bepaalde.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Sander van der Eijk bij een 2-4 eindstand in het voordeel van De Graafschap.

LIVE FC Eindhoven - De Graafschap 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Eindhoven - De Graafschap teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt De Graafschap Doelpunt D. van Mieghem met assist van F. Serrarens De Graafschap 0-1
14' Doelpunt De Graafschap Doelpunt Y. El Jebli met assist van D. van Mieghem De Graafschap 0-2
20' Doelpunt FC Eindhoven Doelpunt T. Van de Velde met assist van R. Klooster FC Eindhoven 1-2
26' Doelpunt FC Eindhoven Doelpunt E. Kabangu met assist van B. van den Boomen FC Eindhoven 2-2
30' Wissel FC Eindhoven Wissel T. Horsten voor R. Klooster FC Eindhoven
37' Doelpunt De Graafschap Doelpunt F. Serrarens met assist van D. van Mieghem De Graafschap 2-3
48' Gele kaart FC Eindhoven Gele kaart voor M. Lieder FC Eindhoven
69' Wissel De Graafschap Wissel F. Olijve voor T. Tissoudali De Graafschap
72' Gele kaart FC Eindhoven Gele kaart voor B. van den Boomen FC Eindhoven
73' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor M. Abena De Graafschap
73' Rode kaart De Graafschap Rode kaart voor J. Tutuarima De Graafschap
76' Wissel FC Eindhoven Wissel J. Thomas voor J. van Landschoot FC Eindhoven
76' Wissel De Graafschap Wissel A. Driver voor Y. El Jebli De Graafschap
79' Wissel De Graafschap Wissel K. van Diermen voor D. van Mieghem De Graafschap
90' Doelpunt De Graafschap Doelpunt F. Serrarens De Graafschap 2-4
Video hoogtepunten en samenvatting FC Eindhoven - De Graafschap
Opstellingen FC Eindhoven - De Graafschap
De opstellingen van FC Eindhoven en De Graafschap zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing FC Eindhoven - De Graafschap

FC Eindhoven en De Graafschap treffen elkaar in de 34e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sander van der Eijk en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Eindhoven en De Graafschap in de Eerste Divisie vond plaats op 24 november 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor De Graafschap. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide teams is De Graafschap favoriet. 8 keer wist de ploeg van FC Eindhoven te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor FC Eindhoven. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Eindhoven 5
Winst De Graafschap 8
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Eindhoven op een 17e positie staat, terwijl we De Graafschap terugvinden op de 7e plaats.