Nabeschouwing Jong Ajax - Jong Utrecht (2-1) || Eerste Divisie 2017/2018

Vrijdag 6 oktober 2017 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2017/2018 neemt Jong Ajax het vrijdag 6 oktober 2017 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Jong Utrecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark De Toekomst in Amsterdam.

Via de Jong Ajax - Jong Utrecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong Ajax - Jong Utrecht (2-1)

Het Eerste Divisie duel tussen Jong Ajax en Jong Utrecht is geëindigd in een 2-1 overwinning voor Jong Ajax. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Jong Ajax kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van S. de Jong. Jong Utrecht kwam in de 10e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. Sow, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 57e minuut zette M. Cassierra zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Jong Ajax de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter, waardoor Jong Ajax dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Jong Ajax - Jong Utrecht 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong Ajax - Jong Utrecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt S. de Jong met assist van D. de Wit Jong Ajax 1-0
10' Doelpunt Jong Utrecht Doelpunt S. Sow met assist van J. Hilterman Jong Utrecht 1-1
55' Gele kaart Jong Utrecht Gele kaart voor M. Peijnenburg Jong Utrecht
57' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt M. Cassierra met assist van T. Bijleveld Jong Ajax 2-1
61' Wissel Jong Ajax Wissel R. Boultam voor T. Bijleveld Jong Ajax
77' Wissel Jong Utrecht Wissel L. Dekkers voor K. Loukili Jong Utrecht
80' Wissel Jong Ajax Wissel Z. Flemming voor S. de Jong Jong Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Jong Ajax - Jong Utrecht
Opstellingen Jong Ajax - Jong Utrecht

Voorbeschouwing Jong Ajax - Jong Utrecht

Jong Ajax en Jong Utrecht treffen elkaar in de 8e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2017/2018.

De vorige ontmoeting tussen Jong Ajax en Jong Utrecht in de Eerste Divisie vond plaats op 3 april 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Jong Ajax. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Jong Ajax favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Jong Utrecht slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Jong Ajax 1
Winst Jong Utrecht 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Jong Ajax op een 1e positie staat, terwijl we Jong Utrecht terugvinden op de 17e plaats.