Nabeschouwing Jong AZ - RKC Waalwijk (2-1) || Eerste Divisie 2017/2018

Vrijdag 25 augustus 2017 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2017/2018 neemt Jong AZ het vrijdag 25 augustus 2017 om 20:00 uur in eigen huis op tegen RKC Waalwijk. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer.

Via de Jong AZ - RKC Waalwijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong AZ - RKC Waalwijk (2-1)

Het Eerste Divisie duel tussen Jong AZ en RKC Waalwijk is geëindigd in een 2-1 overwinning voor Jong AZ. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Er gebeurde gelijk al veel in het eerste kwartier. Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Jong AZ kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van J. Jacobs. RKC Waalwijk kwam in de 9e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van N. de Graauw, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 12e minuut zette J. Helmer zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Jong AZ de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter, waardoor Jong AZ dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Jong AZ - RKC Waalwijk 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong AZ - RKC Waalwijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Jong AZ Doelpunt J. Jacobs met assist van J. Helmer Jong AZ 1-0
9' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt N. de Graauw met assist van I. van Eijma RKC Waalwijk 1-1
12' Doelpunt Jong AZ Doelpunt J. Helmer met assist van J. Jacobs Jong AZ 2-1
13' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor P. Quasten RKC Waalwijk
46' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor P. Chatzidiakos Jong AZ
46' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor N. de Graauw RKC Waalwijk
49' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor I. van Weert RKC Waalwijk
59' Wissel RKC Waalwijk Wissel G. Ndefe voor P. Quasten RKC Waalwijk
60' Wissel Jong AZ Wissel M. Hardijk voor A. El Hasnaoui Jong AZ
61' Wissel RKC Waalwijk Wissel J. Voskamp voor I. van Weert RKC Waalwijk
72' Wissel RKC Waalwijk Wissel S. Bakari voor P. Van Arnhem RKC Waalwijk
74' Wissel Jong AZ Wissel K. Groot voor M. Hoedemakers Jong AZ
81' Wissel Jong AZ Wissel K. Koreniuk voor F. Druijf Jong AZ
Video hoogtepunten en samenvatting Jong AZ - RKC Waalwijk
Opstellingen Jong AZ - RKC Waalwijk

Voorbeschouwing Jong AZ - RKC Waalwijk

Jong AZ en RKC Waalwijk treffen elkaar in de 2e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2017/2018.

Het is voor het eerst dat Jong AZ en RKC Waalwijk elkaar treffen in de Eerste Divisie.

Winst Jong AZ 0
Winst RKC Waalwijk 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Jong AZ op een 3e positie staat, terwijl we RKC Waalwijk terugvinden op de 18e plaats.