Nabeschouwing NEC - De Graafschap (1-1) || Eerste Divisie 2017/2018

Vrijdag 23 maart 2018 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2017/2018 neemt NEC het vrijdag 23 maart 2018 om 20:00 uur in eigen huis op tegen De Graafschap. De wedstrijd wordt gespeeld in Goffertstadion in Nijmegen.

Via de NEC - De Graafschap live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing NEC - De Graafschap (1-1)

De Eerste Divisie 2017/2018 wedstrijd tussen NEC en De Graafschap geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. NEC kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van A. Achahbar. De Graafschap kwam na 4 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van Y. El Jebli, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met dezelfde stand die na 45 minuten al op het scorebord stond: 1-1.

LIVE NEC - De Graafschap 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd NEC - De Graafschap teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt NEC Doelpunt A. Achahbar NEC 1-0
4' Doelpunt De Graafschap Doelpunt Y. El Jebli met assist van D. van Mieghem De Graafschap 1-1
58' Wissel NEC Wissel K. Jansen voor M. Rayhi NEC
68' Wissel NEC Wissel M. Heinloth voor G. Joppen NEC
69' Wissel De Graafschap Wissel D. Burgzorg voor T. Tissoudali De Graafschap
71' Wissel NEC Wissel S. Braken voor J. Schuurman NEC
79' Wissel De Graafschap Wissel T. Receveur voor F. Olijve De Graafschap
Video hoogtepunten en samenvatting NEC - De Graafschap
Opstellingen NEC - De Graafschap
De opstellingen van NEC en De Graafschap zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing NEC - De Graafschap

NEC en De Graafschap treffen elkaar in de 31e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bas Nijhuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen NEC en De Graafschap in de Eerste Divisie vond plaats op 17 november 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor NEC. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide ploegen is NEC favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl De Graafschap slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst NEC 3
Winst De Graafschap 0
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel NEC op een 2e positie staat, terwijl we De Graafschap terugvinden op de 7e plaats.