Nabeschouwing Telstar - NEC (3-2) || Eerste Divisie 2017/2018

Maandag 27 november 2017 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2017/2018 neemt Telstar het maandag 27 november 2017 om 20:00 uur in eigen huis op tegen NEC. De wedstrijd wordt gespeeld in Rabobank IJmond Stadion in Velsen.

Via de Telstar - NEC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Telstar - NEC (3-2)

Het Eerste Divisie duel tussen Telstar en NEC is onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf geëindigd in een 3-2 overwinning voor Telstar. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 59e minuut door T. van Huizen, waarmee Telstar met 1-0 de leiding nam. Telstar vergrootte in de 68e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Osman op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam NEC vervolgens op 2-1. Het was A. Achahbar die vanaf 11 meter wist te scoren in de 72e minuut.

Na 78 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat S. Braken de 2-2 maakte voor NEC. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Telstar dat in de 83e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat M. Platje de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Edwin van de Graaf en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Telstar.

LIVE Telstar - NEC 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Telstar - NEC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

37' Gele kaart NEC Gele kaart voor W. Golla NEC
50' Gele kaart NEC Gele kaart voor M. Dijkstra NEC
51' Wissel NEC Wissel M. Heinloth voor G. Joppen NEC
57' Gele kaart Telstar Gele kaart voor A. Novakovich Telstar
59' Doelpunt Telstar Doelpunt T. van Huizen met assist van M. Hamdaoui Telstar 1-0
61' Gele kaart Telstar Gele kaart voor M. Hamdaoui Telstar
64' Wissel NEC Wissel S. Owobowale voor M. Rayhi NEC
68' Wissel NEC Wissel A. Achahbar voor S. Langil NEC
68' Doelpunt Telstar Doelpunt M. Osman met assist van M. Hamdaoui Telstar 2-0
72' Penalty NEC Penalty A. Achahbar NEC 2-1
78' Doelpunt NEC Doelpunt S. Braken met assist van A. Achahbar NEC 2-2
81' Wissel Telstar Wissel A. Najah voor F. Korpershoek Telstar
83' Doelpunt Telstar Doelpunt M. Platje Telstar 3-2
88' Wissel Telstar Wissel J. Van Heertum voor M. Hamdaoui Telstar
Video hoogtepunten en samenvatting Telstar - NEC
Opstellingen Telstar - NEC
De opstellingen van Telstar en NEC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Telstar - NEC

Telstar en NEC treffen elkaar in de 15e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Edwin van de Graaf en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Telstar en NEC in de Eerste Divisie vond plaats op 13 maart 2015 en dat duel eindigde in een overwinning voor NEC. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide teams is NEC favoriet. 2 keer wist de ploeg van Telstar te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Telstar. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Telstar 0
Winst NEC 2

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Telstar op een 6e positie staat, terwijl we NEC terugvinden op de 1e plaats.