Nabeschouwing Ajax - PEC Zwolle (0-1) || Eredivisie Vrouwen 2020/2021

Zondag 14 maart 2021 - 12:15 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2020/2021 neemt Ajax het zondag 14 maart 2021 om 12:15 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark De Toekomst (Amsterdam-Duivendrecht) in Amsterdam.

Via de Ajax - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - PEC Zwolle (0-1)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen Ajax en PEC Zwolle is onder leiding van scheidsrechter Lizzy van der Helm geëindigd in een 0-1 overwinning voor PEC Zwolle. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 60e minuut door M. van Olst, waarmee PEC Zwolle W met 0-1 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Ajax dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor PEC Zwolle uiteindelijk een bescheiden 0-1 overwinning wist te boeken.

LIVE Ajax - PEC Zwolle 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

34' Wissel PEC Zwolle W Wissel M. Bennink voor N. Hilhorst PEC Zwolle W
46' Wissel Ajax W Wissel S. van Diemen voor C. Dijkstra Ajax W
46' Wissel Ajax W Wissel N. Tromp voor L. van der Most Ajax W
51' Gele kaart PEC Zwolle W Gele kaart voor J. Diekman PEC Zwolle W
59' Gele kaart PEC Zwolle W Gele kaart voor K. Pruim PEC Zwolle W
60' Doelpunt PEC Zwolle W Doelpunt M. van Olst met assist van M. van Koot PEC Zwolle W 0-1
71' Wissel Ajax W Wissel Q. Sabajo voor C. Grant Ajax W
71' Wissel Ajax W Wissel I. Hoekstra voor E. Bakker Ajax W
72' Gele kaart PEC Zwolle W Gele kaart voor I. van der Vegt PEC Zwolle W
76' Wissel PEC Zwolle W Wissel C. Tiemens voor J. Diekman PEC Zwolle W
86' Wissel PEC Zwolle W Wissel L. Weijkamp voor M. van Olst PEC Zwolle W
86' Wissel PEC Zwolle W Wissel T. van Bentem voor D. Noordman PEC Zwolle W
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - PEC Zwolle
Opstellingen Ajax - PEC Zwolle
De opstellingen van Ajax en PEC Zwolle zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Ajax - PEC Zwolle

Ajax en PEC Zwolle treffen elkaar in de 12e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Lizzy van der Helm en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en PEC Zwolle in de Eredivisie Vrouwen vond plaats op 30 oktober 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide ploegen is Ajax favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl PEC Zwolle slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Ajax 8
Winst PEC Zwolle 1
Totaal 11

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ajax op een 3e positie staat, terwijl we PEC Zwolle terugvinden op de 6e plaats.