Nabeschouwing Ajax - SC Heerenveen (1-1) || Eredivisie Vrouwen 2020/2021

Vrijdag 5 maart 2021 - 19:30 uur



In de Eredivisie Vrouwen 2020/2021 neemt Ajax het vrijdag 5 maart 2021 om 19:30 uur in eigen huis op tegen SC Heerenveen. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark De Toekomst (Amsterdam-Duivendrecht) in Amsterdam.

Via de Ajax - SC Heerenveen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - SC Heerenveen (1-1)

De Eredivisie Vrouwen 2020/2021 wedstrijd tussen Ajax en SC Heerenveen geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 35e minuut door K. van de Westeringh, waarmee SC Heerenveen W met 0-1 de leiding nam. Ajax W kwam na 46 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van M. van den Bighelaar, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

Wedstrijdstatistieken Ajax - SC Heerenveen
Goals
1
1
Balbezit
59%
41%
Gele kaarten
0
1
Schoten totaal
21
11
Schoten op doel
6
4
Aanvallen
93
73
Gevaarlijke aanvallen
65
52
Corners
2
1
Wissels
3
5
LIVE Ajax - SC Heerenveen 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - SC Heerenveen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
21' Wissel SC Heerenveen W Wissel E. Huls voor K. Zeeman SC Heerenveen W
35' Doelpunt SC Heerenveen W Doelpunt K. van de Westeringh met assist van D. Philippo SC Heerenveen W 0-1
46' Doelpunt Ajax W Doelpunt M. van den Bighelaar met assist van V. Lewerissa Ajax W 1-1
52' Gele kaart SC Heerenveen W Gele kaart voor D. van Ginkel SC Heerenveen W
63' Wissel Ajax W Wissel V. Pelova voor V. Lewerissa Ajax W
64' Wissel SC Heerenveen W Wissel W. ter Beek voor K. van de Westeringh SC Heerenveen W
76' Wissel Ajax W Wissel C. Grant voor L. Voňková Ajax W
85' Wissel Ajax W Wissel E. Bakker voor C. Dijkstra Ajax W
85' Wissel SC Heerenveen W Wissel A. Tuin voor Z. van de Ven SC Heerenveen W
85' Wissel SC Heerenveen W Wissel J. Altelaar voor D. Philippo SC Heerenveen W
85' Wissel SC Heerenveen W Wissel N. van Dijk voor S. Dewey SC Heerenveen W
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - SC Heerenveen
Opstellingen Ajax - SC Heerenveen
De opstellingen van Ajax en SC Heerenveen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Ajax - SC Heerenveen

Ajax en SC Heerenveen treffen elkaar in de 11e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Mike de Bruijn en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en SC Heerenveen in de Eredivisie Vrouwen vond plaats op 9 oktober 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is Ajax favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl SC Heerenveen slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Ajax 5
Winst SC Heerenveen 0
Gelijkspel 3
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ajax op een 1e positie staat, terwijl we SC Heerenveen terugvinden op de 5e plaats.

Tags
Ajax - SC Heerenveen Opstelling Ajax Opstelling SC Heerenveen Live Ajax - SC Heerenveen Live Ajax - SC Heerenveen kijken Ajax - SC Heerenveen kijken Live Ajax - SC Heerenveen stream Ajax - SC Heerenveen Fox Sports Nabeschouwing Ajax - SC Heerenveen Uitslag Ajax - SC Heerenveen Statistieken Ajax - SC Heerenveen Eredivisie Vrouwen 2020/2021 Ajax - SC Heerenveen wedden Ajax - SC Heerenveen gokken Ajax - SC Heerenveen Unibet