Nabeschouwing Alkmaar Vrouwen - PEC Zwolle (0-3) || Eredivisie Vrouwen 2020/2021

Dinsdag 2 maart 2021 - 19:30 uur



In de Eredivisie Vrouwen 2020/2021 neemt Alkmaar Vrouwen het dinsdag 2 maart 2021 om 19:30 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark AFC '34 in Alkmaar.

Via de Alkmaar Vrouwen - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Alkmaar Vrouwen - PEC Zwolle (0-3)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen Alkmaar Vrouwen en PEC Zwolle is onder leiding van scheidsrechter Kevin Puts geëindigd in een 0-3 overwinning voor PEC Zwolle. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 75 minuten. D. Bruinenberg maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee PEC Zwolle W vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. PEC Zwolle W vergrootte in de 83e minuut de voorsprong nadat het via een goal van K. Pruim op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 84e minuut volgde een derde treffer van PEC Zwolle W, waarmee M. Bennink zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Kevin Puts, waardoor PEC Zwolle dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Alkmaar Vrouwen - PEC Zwolle
Balbezit
34%
66%
Schoten totaal
11
19
Schoten op doel
4
13
Aanvallen
66
84
Gevaarlijke aanvallen
36
58
Corners
1
6
Wissels
2
3
LIVE Alkmaar Vrouwen - PEC Zwolle 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Alkmaar Vrouwen - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
59' Wissel VV Alkmaar W Wissel S. Hassini voor L. Bos VV Alkmaar W
69' Wissel PEC Zwolle W Wissel M. Bennink voor M. van Olst PEC Zwolle W
75' Penalty PEC Zwolle W Penalty D. Bruinenberg PEC Zwolle W 0-1
80' Wissel PEC Zwolle W Wissel S. Smid voor C. van den Goorbergh PEC Zwolle W
82' Wissel VV Alkmaar W Wissel I. Zijp voor C. Schouwstra VV Alkmaar W
83' Doelpunt PEC Zwolle W Doelpunt K. Pruim met assist van J. Blom PEC Zwolle W 0-2
84' Doelpunt PEC Zwolle W Doelpunt M. Bennink met assist van D. Noordman PEC Zwolle W 0-3
91' Wissel PEC Zwolle W Wissel C. Tiemens voor J. Blom PEC Zwolle W
Video hoogtepunten en samenvatting Alkmaar Vrouwen - PEC Zwolle
Opstellingen Alkmaar Vrouwen - PEC Zwolle
De opstellingen van Alkmaar Vrouwen en PEC Zwolle zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Basiselftal Alkmaar Vrouwen
# Speler Pos.
1 Henrikka Mäkelä K
5 Chantal Schouwstra V
14 Emmeke Henschen V
2 Ginia Caprino V
23 Maudy Stoop V
8 Louise Bos V
6 Annemiek Kruijthof M
12 Anna Ruiter M
18 Sanne Koopman M
22 Chimera Ripa A
17 Charlotte Hulst A
Wissels Alkmaar Vrouwen
# Speler Pos.
9 Margreet Boogaard
13 Ilvy Zijp
16 Aukje van Seijst K
4 Simone Hand V
10 Natasha Brough M
15 Kim Smal M
11 Samya Hassini A
Voorbeschouwing Alkmaar Vrouwen - PEC Zwolle

Alkmaar Vrouwen en PEC Zwolle treffen elkaar in de 10e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Kevin Puts en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Alkmaar Vrouwen en PEC Zwolle in de Eredivisie Vrouwen vond plaats op 2 oktober 2020 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 5 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Alkmaar Vrouwen als PEC Zwolle wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 3 keer in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Alkmaar Vrouwen 1
Winst PEC Zwolle 1
Gelijkspel 3
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Alkmaar Vrouwen op een 8e positie staat, terwijl we PEC Zwolle terugvinden op de 6e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
Alkmaar Vrouwen - PEC Zwolle Opstelling Alkmaar Vrouwen Opstelling PEC Zwolle Live Alkmaar Vrouwen - PEC Zwolle Live Alkmaar Vrouwen - PEC Zwolle kijken Alkmaar Vrouwen - PEC Zwolle kijken Live Alkmaar Vrouwen - PEC Zwolle stream Alkmaar Vrouwen - PEC Zwolle Fox Sports Nabeschouwing Alkmaar Vrouwen - PEC Zwolle Uitslag Alkmaar Vrouwen - PEC Zwolle Statistieken Alkmaar Vrouwen - PEC Zwolle Eredivisie Vrouwen 2020/2021 Alkmaar Vrouwen - PEC Zwolle wedden Alkmaar Vrouwen - PEC Zwolle gokken Alkmaar Vrouwen - PEC Zwolle Unibet