Nabeschouwing FC Twente - Alkmaar Vrouwen (9-0) || Eredivisie Vrouwen 2020/2021

Zondag 21 maart 2021 - 12:15 uur



In de Eredivisie Vrouwen 2020/2021 neemt FC Twente het zondag 21 maart 2021 om 12:15 uur in eigen huis op tegen Alkmaar Vrouwen.

Via de FC Twente - Alkmaar Vrouwen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - Alkmaar Vrouwen (9-0)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen FC Twente en Alkmaar Vrouwen is onder leiding van scheidsrechter Boyd van Kommer geëindigd in een 9-0 overwinning voor FC Twente. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 9-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. FC Twente W kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 1e minuut, dankzij een goal van A. Stolze. FC Twente W vergrootte in de 8e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Giesen op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 25e minuut volgde een derde treffer van FC Twente W, waarmee A. Stolze zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam FC Twente W geen gas terug, waardoor in de 47e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van A. Stolze. De 5-0 voor FC Twente W volgde even later in de 50e minuut nadat A. Stolze namens zijn team opnieuw wist te scoren. In de 71e minuut was het F. Kalma van FC Twente W wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 6-0 scoorde. Het volgende doelpunt van FC Twente W viel in de 78e minuut en betekende de 7-0. Het doelpunt kwam op naam van F. Kroese. In de 89e minuut werd opnieuw gescoord, ditmaal door R. Jansen van FC Twente W die daarmee tekende voor de 8-0. In de 90e minuut kwam het doelpuntenfestijn met een laatste goal ten einde. Namens FC Twente W had R. Speelman het laatste woord door de 9-0 eindstand op het bord te zetten.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Boyd van Kommer bij een 9-0 eindstand in het voordeel van FC Twente.

Wedstrijdstatistieken FC Twente - Alkmaar Vrouwen
Goals
9
0
Balbezit
61%
39%
Gele kaarten
1
0
Schoten totaal
26
9
Schoten op doel
20
3
Aanvallen
86
48
Gevaarlijke aanvallen
53
21
Corners
2
3
Wissels
5
4
LIVE FC Twente - Alkmaar Vrouwen 9-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - Alkmaar Vrouwen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
1' Doelpunt FC Twente W Doelpunt A. Stolze met assist van R. Jansen FC Twente W 1-0
8' Doelpunt FC Twente W Doelpunt S. Giesen met assist van R. Jansen FC Twente W 2-0
11' Wissel VV Alkmaar W Wissel S. Hassini voor A. Kruijthof VV Alkmaar W
25' Doelpunt FC Twente W Doelpunt A. Stolze met assist van S. Giesen FC Twente W 3-0
38' Gele kaart FC Twente W Gele kaart voor A. Stolze FC Twente W
47' Doelpunt FC Twente W Doelpunt A. Stolze met assist van S. Giesen FC Twente W 4-0
50' Doelpunt FC Twente W Doelpunt A. Stolze met assist van R. Dieckmann FC Twente W 5-0
54' Wissel FC Twente W Wissel S. Pieterson voor K. van Es FC Twente W
54' Wissel FC Twente W Wissel S. Ellouzi voor R. Dieckmann FC Twente W
54' Wissel VV Alkmaar W Wissel N. Brough voor C. Hulst VV Alkmaar W
65' Wissel FC Twente W Wissel R. Speelman voor S. Giesen FC Twente W
65' Wissel FC Twente W Wissel F. Kroese voor A. Stolze FC Twente W
71' Doelpunt FC Twente W Doelpunt F. Kalma met assist van R. Jansen FC Twente W 6-0
78' Doelpunt FC Twente W Doelpunt F. Kroese met assist van F. Kalma FC Twente W 7-0
83' Wissel FC Twente W Wissel L. Jansen voor K. Casparij FC Twente W
83' Wissel VV Alkmaar W Wissel E. Maass voor C. Schouwstra VV Alkmaar W
83' Wissel VV Alkmaar W Wissel I. Zijp voor S. Koopman VV Alkmaar W
89' Doelpunt FC Twente W Doelpunt R. Jansen met assist van F. Kalma FC Twente W 8-0
91' Doelpunt FC Twente W Doelpunt R. Speelman FC Twente W 9-0
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - Alkmaar Vrouwen
Opstellingen FC Twente - Alkmaar Vrouwen
De opstellingen van FC Twente en Alkmaar Vrouwen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Wissels Alkmaar Vrouwen
# Speler Pos.
16 Aukje van Seijst K
4 Simone Hand V
8 Hannah Flapper V
15 Kim Smal M
10 Natasha Brough M
13 Elfi Maass M
20 Ilvy Zijp M
11 Samya Hassini A
Voorbeschouwing FC Twente - Alkmaar Vrouwen

FC Twente en Alkmaar Vrouwen treffen elkaar in de 13e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Boyd van Kommer en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Twente en Alkmaar Vrouwen in de Eredivisie Vrouwen vond plaats op 6 november 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Twente. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide ploegen is FC Twente favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Alkmaar Vrouwen slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst FC Twente 4
Winst Alkmaar Vrouwen 0
Gelijkspel 1
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Twente op een 2e positie staat, terwijl we Alkmaar Vrouwen terugvinden op de 7e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
FC Twente - Alkmaar Vrouwen Opstelling FC Twente Opstelling Alkmaar Vrouwen Live FC Twente - Alkmaar Vrouwen Live FC Twente - Alkmaar Vrouwen kijken FC Twente - Alkmaar Vrouwen kijken Live FC Twente - Alkmaar Vrouwen stream FC Twente - Alkmaar Vrouwen Fox Sports Nabeschouwing FC Twente - Alkmaar Vrouwen Uitslag FC Twente - Alkmaar Vrouwen Statistieken FC Twente - Alkmaar Vrouwen Eredivisie Vrouwen 2020/2021 FC Twente - Alkmaar Vrouwen wedden FC Twente - Alkmaar Vrouwen gokken FC Twente - Alkmaar Vrouwen Unibet