Nabeschouwing PSV - ADO Den Haag (6-2) || Eredivisie Vrouwen 2020/2021

Vrijdag 14 mei 2021 - 20:00 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2020/2021 neemt PSV het vrijdag 14 mei 2021 om 20:00 uur in eigen huis op tegen ADO Den Haag. De wedstrijd wordt gespeeld in Philips Stadion in Eindhoven.

Via de PSV - ADO Den Haag live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSV - ADO Den Haag (6-2)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen PSV en ADO Den Haag is onder leiding van scheidsrechter Michael Eijgelsheim geëindigd in een 6-2 overwinning voor PSV. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 5-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van A. Verspaget zette PSV W op een 1-0 voorsprong in de 12e minuut van de wedstrijd. Een penalty zorgde er later in de 31e minuut voor dat PSV W via J. Smits op 2-0 kwam te staan. In de 38e minuut volgde een derde treffer van PSV W, waarmee R. Leuchter zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

G. Hendriks zette ADO Den Haag W even later op 3-1 nadat hij een door scheidsrechter Michael Eijgelsheim toegekende penalty wist te benutten. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 44e minuut nadat N. Pattiwael namens PSV W de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. In de 48e minuut was het J. Smits van PSV W wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 5-1 scoorde. Vervolgens was de beurt weer aan ADO Den Haag W om te scoren. In de 67e minuut zette M. van Raay de stand op 5-2 in het voordeel van ADO Den Haag W. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door PSV W. Het was J. Smits die in de 78e minuut de stand op 6-2 zette.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Michael Eijgelsheim en eindigde de wedstrijd dus met een 6-2 stand in het voordeel van PSV.

LIVE PSV - ADO Den Haag 6-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSV - ADO Den Haag teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Eigen doelpunt PSV W Eigen doelpunt A. Verspaget PSV W 1-0
31' Penalty PSV W Penalty J. Smits PSV W 2-0
31' Gele kaart ADO Den Haag W Gele kaart voor P. Raaijmakers ADO Den Haag W
38' Doelpunt PSV W Doelpunt R. Leuchter met assist van N. Pattiwael PSV W 3-0
42' Penalty ADO Den Haag W Penalty G. Hendriks ADO Den Haag W 3-1
44' Doelpunt PSV W Doelpunt N. Pattiwael met assist van R. Leuchter PSV W 4-1
47' Gele kaart ADO Den Haag W Gele kaart voor J. van Belen ADO Den Haag W
48' Doelpunt PSV W Doelpunt J. Smits met assist van A. Harrison PSV W 5-1
46' Wissel ADO Den Haag W Wissel M. van Raay voor A. Boshuizen ADO Den Haag W
46' Wissel ADO Den Haag W Wissel N. IJzerman voor B. Vonk ADO Den Haag W
55' Wissel PSV W Wissel Gio Carreras voor J. Biesmans PSV W
55' Wissel PSV W Wissel K. van Dooren voor R. Leuchter PSV W
61' Wissel ADO Den Haag W Wissel J. Ravensbergen voor L. Rijsbergen ADO Den Haag W
61' Wissel ADO Den Haag W Wissel J. Kagie voor P. Raaijmakers ADO Den Haag W
64' Wissel PSV W Wissel M. Bross voor J. Levels PSV W
64' Wissel PSV W Wissel N. van Schoonhoven voor A. Harrison PSV W
67' Doelpunt ADO Den Haag W Doelpunt M. van Raay met assist van G. Hendriks ADO Den Haag W 5-2
78' Doelpunt PSV W Doelpunt J. Smits met assist van E. Brugts PSV W 6-2
81' Wissel PSV W Wissel D. Foederer voor N. Pattiwael PSV W
82' Wissel ADO Den Haag W Wissel C. Obispo voor K. Nelemans ADO Den Haag W
Video hoogtepunten en samenvatting PSV - ADO Den Haag
Opstellingen PSV - ADO Den Haag
De opstellingen van PSV en ADO Den Haag zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing PSV - ADO Den Haag

PSV en ADO Den Haag treffen elkaar in de 4e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Michael Eijgelsheim en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PSV en ADO Den Haag in de Eredivisie Vrouwen vond plaats op 9 mei 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSV. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide ploegen is PSV favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl ADO Den Haag slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst PSV 7
Winst ADO Den Haag 0
Totaal 10

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PSV op een 2e positie staat, terwijl we ADO Den Haag terugvinden op de 4e plaats.