Nabeschouwing SC Heerenveen - Alkmaar Vrouwen (3-2) || Eredivisie Vrouwen 2020/2021

Vrijdag 13 november 2020 - 19:30 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2020/2021 neemt SC Heerenveen het vrijdag 13 november 2020 om 19:30 uur in eigen huis op tegen Alkmaar Vrouwen. De wedstrijd wordt gespeeld in Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

Via de SC Heerenveen - Alkmaar Vrouwen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Heerenveen - Alkmaar Vrouwen (3-2)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen SC Heerenveen en Alkmaar Vrouwen is onder leiding van scheidsrechter Lizzy van der Helm geëindigd in een 3-2 overwinning voor SC Heerenveen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van N. Pellens zette SC Heerenveen W op een 1-0 voorsprong in de 43e minuut van de wedstrijd. VV Alkmaar W kwam in de 54e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van C. Hulst, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 57e minuut zette R. Beemsterboer zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee VV Alkmaar W de leiding in de wedstrijd nam.

In de slotfase van de wedstrijd werd de stand toch weer gelijkgetrokken, toen Francisca Cardoso in de 90e minuut de 2-2 maakte namens SC Heerenveen W. In de 95e werkte S. Koopman de bal ongelukkig in het eigen doel, waardoor de stand op 3-2 kwam te staan.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Lizzy van der Helm bij een 3-2 eindstand in het voordeel van SC Heerenveen.

LIVE SC Heerenveen - Alkmaar Vrouwen 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Heerenveen - Alkmaar Vrouwen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

43' Eigen doelpunt SC Heerenveen W Eigen doelpunt N. Pellens SC Heerenveen W 1-0
54' Doelpunt VV Alkmaar W Doelpunt C. Hulst VV Alkmaar W 1-1
57' Doelpunt VV Alkmaar W Doelpunt R. Beemsterboer met assist van C. Ripa VV Alkmaar W 1-2
58' Wissel SC Heerenveen W Wissel J. Altelaar voor D. Philippo SC Heerenveen W
76' Wissel VV Alkmaar W Wissel K. Coady voor R. Beemsterboer VV Alkmaar W
79' Wissel SC Heerenveen W Wissel E. Huls voor E. Kerkhof SC Heerenveen W
79' Wissel SC Heerenveen W Wissel A. Tuin voor K. van de Westeringh SC Heerenveen W
84' Wissel VV Alkmaar W Wissel E. Maass voor C. Hulst VV Alkmaar W
86' Wissel SC Heerenveen W Wissel N. van Dijk voor J. Duppen SC Heerenveen W
88' Gele kaart VV Alkmaar W Gele kaart voor C. Schouwstra VV Alkmaar W
89' Gele kaart VV Alkmaar W Gele kaart voor C. Ripa VV Alkmaar W
90' Doelpunt SC Heerenveen W Doelpunt Francisca Cardoso SC Heerenveen W 2-2
95' Eigen doelpunt SC Heerenveen W Eigen doelpunt S. Koopman SC Heerenveen W 3-2
Video hoogtepunten en samenvatting SC Heerenveen - Alkmaar Vrouwen
Opstellingen SC Heerenveen - Alkmaar Vrouwen
De opstellingen van SC Heerenveen en Alkmaar Vrouwen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.