Nabeschouwing FC Utrecht - Roda JC (4-1) || Eredivisie 2009/2010

Zondag 16 mei 2010 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2009/2010 neemt FC Utrecht het zondag 16 mei 2010 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Roda JC.

Via de FC Utrecht - Roda JC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Utrecht - Roda JC (4-1)

Het Eredivisie duel tussen FC Utrecht en Roda JC is geëindigd in een 4-1 overwinning voor FC Utrecht. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 2e minuut dacht FC Utrecht op voorsprong te komen via een doelpunt van R. van Wolfswinkel. Helaas voor FC Utrecht werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 21e minuut was het Roda JC Kerkrade dat via M. Junker dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. R. van Wolfswinkel dacht na 47 minuten te scoren voor FC Utrecht, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd.

In de 49e minuut werd D. De Fauw van Roda JC Kerkrade met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Roda JC Kerkrade het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. Na 59 minuten spelen wist FC Utrecht via J. Mulenga de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. In de 71e minuut scoorde J. Mulenga namens FC Utrecht. De scheidsrechter besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor de scheidsrechter niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 4-1 eindstand.

Wedstrijdstatistieken FC Utrecht - Roda JC
4
1
LIVE FC Utrecht - Roda JC 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Utrecht - Roda JC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt R. van Wolfswinkel FC Utrecht
21' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt M. Junker Roda JC Kerkrade
42' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor M. Junker Roda JC Kerkrade
47' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt R. van Wolfswinkel FC Utrecht
49' Rode kaart Roda JC Kerkrade Rode kaart voor D. De Fauw Roda JC Kerkrade
53' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel A. Hadouir voor L. Delorge Roda JC Kerkrade
57' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel K. de Wree voor J. Saeijs Roda JC Kerkrade
59' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt J. Mulenga FC Utrecht
71' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt J. Mulenga FC Utrecht
71' Wissel FC Utrecht Wissel G. Nijholt voor J. Lensky FC Utrecht
75' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel E. Addo voor M. Skoubo Roda JC Kerkrade
78' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor R. van Wolfswinkel FC Utrecht
Video hoogtepunten en samenvatting FC Utrecht - Roda JC
Opstellingen FC Utrecht - Roda JC
De opstellingen van FC Utrecht en Roda JC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Wissels FC Utrecht
27 Gianluca Nijholt
Voorbeschouwing FC Utrecht - Roda JC

FC Utrecht en Roda JC treffen elkaar in de e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2009/2010.

De vorige ontmoeting tussen FC Utrecht en Roda JC in de Eredivisie vond plaats op 13 mei 2010 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Utrecht. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide ploegen is FC Utrecht favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Roda JC slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.