Nabeschouwing ADO Den Haag - FC Groningen (0-3) || Eredivisie 2017/2018

Zaterdag 2 december 2017 - 18:30 uur

In de Eredivisie 2017/2018 neemt ADO Den Haag het zaterdag 2 december 2017 om 18:30 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in Cars Jeans Stadion in Den Haag.

Via de ADO Den Haag - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing ADO Den Haag - FC Groningen (0-3)

Het Eredivisie duel tussen ADO Den Haag en FC Groningen is onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük geëindigd in een 0-3 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 46e minuut door R. Doan, waarmee FC Groningen met 0-1 de leiding nam. FC Groningen vergrootte in de 75e minuut de voorsprong nadat het via een goal van O. Idrissi op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Laat in de wedstrijd volgde nog een derde en laatste doelpunt. Het was J. Bacuna van FC Groningen die de 0-3 wist te maken in de 89e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Serdar Gözübüyük, waardoor FC Groningen dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE ADO Den Haag - FC Groningen 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd ADO Den Haag - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Wissel ADO Den Haag Wissel E. Duplan voor M. Lorenzen ADO Den Haag
46' Doelpunt FC Groningen Doelpunt R. Doan FC Groningen 0-1
56' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor S. Memisevic FC Groningen
58' Wissel ADO Den Haag Wissel E. Falkenburg voor D. Gorter ADO Den Haag
63' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor M. te Wierik FC Groningen
69' Wissel FC Groningen Wissel L. Veldwijk voor T. van Weert FC Groningen
70' Wissel FC Groningen Wissel C. Antuna voor R. Doan FC Groningen
71' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor C. Antuna FC Groningen
75' Doelpunt FC Groningen Doelpunt O. Idrissi met assist van J. Drost FC Groningen 0-2
78' Wissel ADO Den Haag Wissel E. Hooi voor T. Meissner ADO Den Haag
89' Doelpunt FC Groningen Doelpunt J. Bacuna met assist van J. Drost FC Groningen 0-3
Video hoogtepunten en samenvatting ADO Den Haag - FC Groningen
Opstellingen ADO Den Haag - FC Groningen
De opstellingen van ADO Den Haag en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat ADO Den Haag gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing ADO Den Haag - FC Groningen

ADO Den Haag en FC Groningen treffen elkaar in de 14e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Serdar Gözübüyük en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen ADO Den Haag en FC Groningen in de Eredivisie vond plaats op 8 april 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor ADO Den Haag. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide teams is FC Groningen favoriet. 14 keer wist de ploeg van ADO Den Haag te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor ADO Den Haag. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst ADO Den Haag 8
Winst FC Groningen 14
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel ADO Den Haag op een 11e positie staat, terwijl we FC Groningen terugvinden op de 13e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.