Nabeschouwing ADO Den Haag - Roda JC (3-2) || Eredivisie 2017/2018

Woensdag 13 december 2017 - 20:45 uur



In de Eredivisie 2017/2018 neemt ADO Den Haag het woensdag 13 december 2017 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Roda JC. De wedstrijd wordt gespeeld in Cars Jeans Stadion in Den Haag.

Via de ADO Den Haag - Roda JC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing ADO Den Haag - Roda JC (3-2)

Het Eredivisie duel tussen ADO Den Haag en Roda JC is onder leiding van scheidsrechter Reinold Wiedemeijer geëindigd in een 3-2 overwinning voor ADO Den Haag. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door D. Schahin, waarmee Roda JC Kerkrade met 0-1 de leiding nam. ADO Den Haag kwam in de 14e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van L. Immers, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam Roda JC Kerkrade vervolgens op 1-2. Het was S. Gustafson die vanaf 11 meter wist te scoren in de 38e minuut.

Na 68 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat L. Immers de 2-2 maakte voor ADO Den Haag. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk ADO Den Haag dat in de 74e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat E. Falkenburg de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd. Na 92 minuten kon H. Dijkhuizen van het veld vertrekken na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Roda JC Kerkrade het laatste deel van de wedstrijd met een man minder moest afmaken.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Reinold Wiedemeijer bij een 3-2 eindstand in het voordeel van ADO Den Haag.

Wedstrijdstatistieken ADO Den Haag - Roda JC
Goals
3
2
Balbezit
60%
40%
Rode kaarten
0
1
Gele kaarten
1
3
Schoten totaal
17
6
Schoten op doel
7
2
Aanvallen
90
66
Gevaarlijke aanvallen
61
27
Passes
461
310
Overtredingen
18
17
Buitenspel
3
5
Corners
5
3
Wissels
3
3
LIVE ADO Den Haag - Roda JC 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd ADO Den Haag - Roda JC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
6' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt D. Schahin met assist van M. Engels Roda JC Kerkrade 0-1
14' Doelpunt ADO Den Haag Doelpunt L. Immers met assist van S. Becker ADO Den Haag 1-1
30' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor H. Dijkhuizen Roda JC Kerkrade
38' Penalty Roda JC Kerkrade Penalty S. Gustafson Roda JC Kerkrade 1-2
46' Wissel ADO Den Haag Wissel T. Beugelsdijk voor D. Gorter ADO Den Haag
52' Gele kaart ADO Den Haag Gele kaart voor T. Beugelsdijk ADO Den Haag
63' Wissel ADO Den Haag Wissel E. Falkenburg voor E. Hooi ADO Den Haag
68' Doelpunt ADO Den Haag Doelpunt L. Immers met assist van E. Falkenburg ADO Den Haag 2-2
74' Doelpunt ADO Den Haag Doelpunt E. Falkenburg met assist van S. Becker ADO Den Haag 3-2
77' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel O. Gnjatic voor D. Werker Roda JC Kerkrade
77' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel J. Vancamp voor M. El Makrini Roda JC Kerkrade
86' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor D. Schahin Roda JC Kerkrade
88' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel L. Milts voor T. Ndenge Roda JC Kerkrade
90' Wissel ADO Den Haag Wissel E. Duplan voor S. Becker ADO Den Haag
92' Tweede gele kaart Roda JC Kerkrade Tweede gele kaart voor H. Dijkhuizen Roda JC Kerkrade
Video hoogtepunten en samenvatting ADO Den Haag - Roda JC
Opstellingen ADO Den Haag - Roda JC
De opstellingen van ADO Den Haag en Roda JC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat ADO Den Haag gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Roda JC zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Alfons Groenendijk
Formatie 4-2-3-1
Coach Robert Molenaar
Wissels Roda JC
# Speler Pos.
16 Filip Kurto K
5 Ard van Peppen V
25 Livio Milts M
15 Ognjen Gnjatić M
11 Gyliano van Velzen M
23 Nathan Rutjes M
18 Jorn Vancamp A
30 Boyd Derksen A
Voorbeschouwing ADO Den Haag - Roda JC

ADO Den Haag en Roda JC treffen elkaar in de 16e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Reinold Wiedemeijer en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen ADO Den Haag en Roda JC in de Eredivisie vond plaats op 2 april 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor ADO Den Haag. Op basis van de afgelopen 22 duels tussen beide teams is Roda JC favoriet. 8 keer wist de ploeg van ADO Den Haag te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor ADO Den Haag. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst ADO Den Haag 4
Winst Roda JC 8
Gelijkspel 10
Totaal 22

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel ADO Den Haag op een 8e positie staat, terwijl we Roda JC terugvinden op de 18e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.

Tags
ADO Den Haag - Roda JC Opstelling ADO Den Haag Opstelling Roda JC Live ADO Den Haag - Roda JC Live ADO Den Haag - Roda JC kijken ADO Den Haag - Roda JC kijken Live ADO Den Haag - Roda JC stream ADO Den Haag - Roda JC Fox Sports Nabeschouwing ADO Den Haag - Roda JC Uitslag ADO Den Haag - Roda JC Statistieken ADO Den Haag - Roda JC Eredivisie 2017/2018 ADO Den Haag - Roda JC wedden ADO Den Haag - Roda JC gokken ADO Den Haag - Roda JC Unibet