Nabeschouwing Ajax - SC Heerenveen (4-1) || Eredivisie 2017/2018

Zondag 11 maart 2018 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2017/2018 neemt Ajax het zondag 11 maart 2018 om 14:30 uur in eigen huis op tegen SC Heerenveen. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - SC Heerenveen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - SC Heerenveen (4-1)

Het Eredivisie duel tussen Ajax en SC Heerenveen is onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis geëindigd in een 4-1 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 31e minuut door M. De Ligt, waarmee Ajax met 1-0 de leiding nam. SC Heerenveen kwam in de 33e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Odegaard, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 59e minuut zette N. Tagliafico zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Ajax de leiding in de wedstrijd nam.

Na 89 minuten werd de voorsprong voor Ajax vergroot nadat D. van de Beek de 3-1 wist te scoren. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 93e minuut wist D. Neres namens Ajax de eindstand op het scorebord te zetten: 4-1.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jochem Kamphuis bij een 4-1 eindstand in het voordeel van Ajax.

LIVE Ajax - SC Heerenveen 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - SC Heerenveen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

31' Doelpunt Ajax Doelpunt M. De Ligt met assist van H. Ziyech Ajax 1-0
33' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt M. Odegaard met assist van M. Vlap SC Heerenveen 1-1
36' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor S. Schaars SC Heerenveen
58' Wissel SC Heerenveen Wissel A. Zeneli voor M. Vlap SC Heerenveen
59' Doelpunt Ajax Doelpunt N. Tagliafico Ajax 2-1
70' Wissel SC Heerenveen Wissel H. Veerman voor R. Ghoochannejhad SC Heerenveen
73' Wissel SC Heerenveen Wissel M. Rojas voor S. Schaars SC Heerenveen
81' Wissel Ajax Wissel J. Veltman voor M. Wober Ajax
85' Gele kaart Ajax Gele kaart voor K. Huntelaar Ajax
89' Doelpunt Ajax Doelpunt D. van de Beek Ajax 3-1
93' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Neres Ajax 4-1
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - SC Heerenveen
Opstellingen Ajax - SC Heerenveen
De opstellingen van Ajax en SC Heerenveen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en SC Heerenveen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.