Nabeschouwing AZ - FC Groningen (3-2) || Eredivisie 2017/2018

Zondag 18 maart 2018 - 12:30 uur

In de Eredivisie 2017/2018 neemt AZ het zondag 18 maart 2018 om 12:30 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - FC Groningen (3-2)

Het Eredivisie duel tussen AZ en FC Groningen is onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof geëindigd in een 3-2 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 53e minuut door J. Svensson, waarmee AZ met 1-0 de leiding nam. AZ vergrootte in de 66e minuut de voorsprong nadat het via een goal van G. Til op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 70e minuut wist FC Groningen de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via T. van Weert.

Na 83 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat R. Doan de 2-2 maakte voor FC Groningen. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk AZ dat in de 92e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat A. Jahanbakhsh de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Martin van den Kerkhof bij een 3-2 eindstand in het voordeel van AZ.

LIVE AZ - FC Groningen 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

33' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor J. Bacuna FC Groningen
53' Doelpunt AZ Doelpunt J. Svensson met assist van A. Jahanbakhsh AZ 1-0
66' Doelpunt AZ Doelpunt G. Til AZ 2-0
70' Doelpunt FC Groningen Doelpunt T. van Weert met assist van R. Doan FC Groningen 2-1
71' Wissel FC Groningen Wissel L. Reis voor J. Bacuna FC Groningen
71' Wissel AZ Wissel J. van Overeem voor G. Til AZ
74' Wissel FC Groningen Wissel J. Drost voor A. Hrustic FC Groningen
74' Wissel AZ Wissel R. van Rhijn voor J. Svensson AZ
83' Doelpunt FC Groningen Doelpunt R. Doan met assist van L. Reis FC Groningen 2-2
89' Wissel FC Groningen Wissel C. Antuna voor M. Mahi FC Groningen
90' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor D. Zeefuik FC Groningen
92' Doelpunt AZ Doelpunt A. Jahanbakhsh met assist van O. Idrissi AZ 3-2
93' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor M. te Wierik FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - FC Groningen
Opstellingen AZ - FC Groningen
De opstellingen van AZ en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.