Nabeschouwing AZ - NAC Breda (2-1) || Eredivisie 2017/2018

Zondag 10 september 2017 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2017/2018 neemt AZ het zondag 10 september 2017 om 14:30 uur in eigen huis op tegen NAC Breda. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - NAC Breda live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - NAC Breda (2-1)

Het Eredivisie duel tussen AZ en NAC Breda is onder leiding van scheidsrechter Ed Peter Janssen geëindigd in een 2-1 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 55e minuut door J. Helmer, waarmee AZ met 1-0 de leiding nam. AZ vergrootte in de 58e minuut de voorsprong nadat het via een goal van G. Til op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam NAC Breda vervolgens op 2-1. Het was G. Korte die vanaf 11 meter wist te scoren in de 84e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ed Peter Janssen, waardoor AZ dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE AZ - NAC Breda 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - NAC Breda teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

34' Gele kaart AZ Gele kaart voor M. Seuntjens AZ
55' Doelpunt AZ Doelpunt J. Helmer met assist van J. van Overeem AZ 1-0
58' Doelpunt AZ Doelpunt G. Til met assist van J. van Overeem AZ 2-0
63' Wissel NAC Breda Wissel T. Agyepong voor M. Garcia NAC Breda
68' Wissel AZ Wissel O. Wijndal voor T. Ouwejan AZ
73' Wissel NAC Breda Wissel G. Korte voor P. Fernandes NAC Breda
77' Wissel AZ Wissel L. Garcia voor J. Helmer AZ
78' Wissel NAC Breda Wissel K. Mets voor J. Horsfield NAC Breda
81' Wissel AZ Wissel F. Midtsjo voor M. Seuntjens AZ
84' Penalty NAC Breda Penalty G. Korte NAC Breda 2-1
87' Gele kaart NAC Breda Gele kaart voor Angelino NAC Breda
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - NAC Breda
Opstellingen AZ - NAC Breda
De opstellingen van AZ en NAC Breda zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en NAC Breda zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach John van den Brom
Coach Stijn Vreven
Voorbeschouwing AZ - NAC Breda

AZ en NAC Breda treffen elkaar in de 4e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ed Peter Janssen en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen AZ en NAC Breda in de Eredivisie vond plaats op 10 mei 2015 en dat duel eindigde in een overwinning voor AZ. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide ploegen is AZ favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl NAC Breda slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst AZ 9
Winst NAC Breda 7
Totaal 20

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel AZ op een 7e positie staat, terwijl we NAC Breda terugvinden op de 15e plaats.