Nabeschouwing AZ - Roda JC (2-2) || Eredivisie 2017/2018

Zondag 4 februari 2018 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2017/2018 neemt AZ het zondag 4 februari 2018 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Roda JC. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - Roda JC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - Roda JC (2-2)

De Eredivisie 2017/2018 wedstrijd tussen AZ en Roda JC geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 2-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van P. Banggaard zette AZ op een 1-0 voorsprong in de 13e minuut van de wedstrijd. Roda JC Kerkrade kwam in de 22e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Vancamp, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 36e minuut zette F. Midtsjo zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee AZ de leiding in de wedstrijd nam.

Na 72 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat T. Ndenge de 2-2 maakte voor Roda JC Kerkrade.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE AZ - Roda JC 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - Roda JC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Eigen doelpunt AZ Eigen doelpunt P. Banggaard AZ 1-0
22' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt J. Vancamp met assist van D. Schahin Roda JC Kerkrade 1-1
32' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel M. Ngombo voor D. Schahin Roda JC Kerkrade
36' Doelpunt AZ Doelpunt F. Midtsjo AZ 2-1
57' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel M. El Makrini voor J. Vancamp Roda JC Kerkrade
70' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel L. Milts voor D. Avdijaj Roda JC Kerkrade
72' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt T. Ndenge met assist van A. Auassar Roda JC Kerkrade 2-2
73' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor M. Ngombo Roda JC Kerkrade
74' Wissel AZ Wissel O. Mihalik voor M. Seuntjens AZ
76' Wissel AZ Wissel R. van Rhijn voor J. Svensson AZ
81' Wissel AZ Wissel J. van Overeem voor T. Koopmeiners AZ
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - Roda JC
Opstellingen AZ - Roda JC
De opstellingen van AZ en Roda JC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Roda JC zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach John van den Brom
Coach Robert Molenaar
Voorbeschouwing AZ - Roda JC

AZ en Roda JC treffen elkaar in de 21e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Kevin Blom en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen AZ en Roda JC in de Eredivisie vond plaats op 19 november 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor AZ. Op basis van de afgelopen 23 duels tussen beide ploegen is AZ favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl Roda JC slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst AZ 12
Winst Roda JC 3
Gelijkspel 8
Totaal 23

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel AZ op een 3e positie staat, terwijl we Roda JC terugvinden op de 17e plaats.