Nabeschouwing AZ - SC Heerenveen (3-1) || Eredivisie 2017/2018

Zaterdag 23 december 2017 - 19:45 uur

In de Eredivisie 2017/2018 neemt AZ het zaterdag 23 december 2017 om 19:45 uur in eigen huis op tegen SC Heerenveen. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - SC Heerenveen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - SC Heerenveen (3-1)

Het Eredivisie duel tussen AZ en SC Heerenveen is onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel geëindigd in een 3-1 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 48e minuut door P. van Amersfoort, waarmee SC Heerenveen met 0-1 de leiding nam. In de 68e minuut moest M. Thorsby van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Pol van Boekel een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest SC Heerenveen verder met een speler minder. Een eigen doelpunt van D. Dumfries zorgde ervoor dat AZ in de 80e minuut op 1-1 kwam te staan.

In de 84e minuut was het AZ dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van F. Friday. Na 90 minuten werd de voorsprong voor AZ vergroot nadat F. Friday de 3-1 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor AZ.

LIVE AZ - SC Heerenveen 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - SC Heerenveen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

44' Gele kaart AZ Gele kaart voor R. van Rhijn AZ
46' Wissel AZ Wissel M. Seuntjens voor S. Wuytens AZ
48' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt P. van Amersfoort SC Heerenveen 0-1
56' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor M. Thorsby SC Heerenveen
60' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor Y. Kobayashi SC Heerenveen
66' Wissel AZ Wissel J. Helmer voor W. Weghorst AZ
68' Rode kaart SC Heerenveen Rode kaart voor M. Thorsby SC Heerenveen
74' Wissel SC Heerenveen Wissel N. Naess voor M. Vlap SC Heerenveen
77' Wissel AZ Wissel F. Friday voor J. van Overeem AZ
79' Wissel SC Heerenveen Wissel L. Woudenberg voor P. van Amersfoort SC Heerenveen
80' Eigen doelpunt AZ Eigen doelpunt D. Dumfries AZ 1-1
84' Doelpunt AZ Doelpunt F. Friday met assist van G. Til AZ 2-1
88' Wissel SC Heerenveen Wissel R. Ghoochannejhad voor Y. Kobayashi SC Heerenveen
90' Doelpunt AZ Doelpunt F. Friday met assist van J. Helmer AZ 3-1
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - SC Heerenveen
Opstellingen AZ - SC Heerenveen
De opstellingen van AZ en SC Heerenveen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en SC Heerenveen zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.