Nabeschouwing Excelsior - ADO Den Haag (1-2) || Eredivisie 2017/2018

Vrijdag 16 maart 2018 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2017/2018 neemt Excelsior het vrijdag 16 maart 2018 om 20:00 uur in eigen huis op tegen ADO Den Haag. De wedstrijd wordt gespeeld in Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam.

Via de Excelsior - ADO Den Haag live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Excelsior - ADO Den Haag (1-2)

Het Eredivisie duel tussen Excelsior en ADO Den Haag is onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder geëindigd in een 1-2 overwinning voor ADO Den Haag. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 27e minuut door M. Massop, waarmee Excelsior met 1-0 de leiding nam. ADO Den Haag kwam in de 52e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van B. Johnsen, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 79e minuut zette B. Johnsen zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee ADO Den Haag de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Siemen Mulder, waardoor ADO Den Haag dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Excelsior - ADO Den Haag 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Excelsior - ADO Den Haag teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

27' Doelpunt Excelsior Doelpunt M. Massop met assist van L. Bruins Excelsior 1-0
39' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor A. Messaoud Excelsior
52' Doelpunt ADO Den Haag Doelpunt B. Johnsen ADO Den Haag 1-1
59' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor W. Faes Excelsior
64' Wissel Excelsior Wissel K. Vermeulen voor A. Hadouir Excelsior
72' Gele kaart ADO Den Haag Gele kaart voor N. Kuipers ADO Den Haag
76' Wissel ADO Den Haag Wissel E. Hooi voor H. Asmelash ADO Den Haag
79' Doelpunt ADO Den Haag Doelpunt B. Johnsen ADO Den Haag 1-2
85' Wissel Excelsior Wissel J. Fortes voor A. Messaoud Excelsior
85' Wissel ADO Den Haag Wissel N. Kuipers voor A. El Khayati ADO Den Haag
Video hoogtepunten en samenvatting Excelsior - ADO Den Haag
Opstellingen Excelsior - ADO Den Haag
De opstellingen van Excelsior en ADO Den Haag zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Excelsior gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en ADO Den Haag zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Excelsior - ADO Den Haag

Excelsior en ADO Den Haag treffen elkaar in de 28e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Siemen Mulder en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Excelsior en ADO Den Haag in de Eredivisie vond plaats op 15 oktober 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Excelsior. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide teams is ADO Den Haag favoriet. 6 keer wist de ploeg van Excelsior te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Excelsior. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Excelsior 2
Winst ADO Den Haag 6
Gelijkspel 5
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Excelsior op een 10e positie staat, terwijl we ADO Den Haag terugvinden op de 8e plaats.