Nabeschouwing Excelsior - AZ (1-2) || Eredivisie 2017/2018

Zaterdag 3 maart 2018 - 18:30 uur

In de Eredivisie 2017/2018 neemt Excelsior het zaterdag 3 maart 2018 om 18:30 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam.

Via de Excelsior - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Excelsior - AZ (1-2)

Het Eredivisie duel tussen Excelsior en AZ is onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel geëindigd in een 1-2 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van T. Zwarthoed zette AZ op een 0-1 voorsprong in de 19e minuut van de wedstrijd. AZ vergrootte in de 44e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Jahanbakhsh op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 64e minuut wist Excelsior de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via A. Messaoud. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Excelsior kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Pol van Boekel, waardoor AZ dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Excelsior - AZ 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Excelsior - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Eigen doelpunt AZ Eigen doelpunt T. Zwarthoed AZ 0-1
34' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor R. Koolwijk Excelsior
44' Doelpunt AZ Doelpunt A. Jahanbakhsh met assist van P. Hatzidiakos AZ 0-2
59' Wissel Excelsior Wissel L. Garcia voor S. Elbers Excelsior
60' Wissel AZ Wissel M. Seuntjens voor O. Idrissi AZ
64' Doelpunt Excelsior Doelpunt A. Messaoud met assist van L. Garcia Excelsior 1-2
70' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor L. Bruins Excelsior
75' Gele kaart AZ Gele kaart voor J. Svensson AZ
83' Wissel Excelsior Wissel A. Hadouir voor W. Faes Excelsior
89' Wissel AZ Wissel J. van Overeem voor A. Jahanbakhsh AZ
Video hoogtepunten en samenvatting Excelsior - AZ
Opstellingen Excelsior - AZ
De opstellingen van Excelsior en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Excelsior gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en AZ zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Excelsior - AZ

Excelsior en AZ treffen elkaar in de 26e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Pol van Boekel en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Excelsior en AZ in de Eredivisie vond plaats op 24 september 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Excelsior. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide teams is AZ favoriet. 5 keer wist de ploeg van Excelsior te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Excelsior. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Excelsior 3
Winst AZ 5
Gelijkspel 7
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Excelsior op een 11e positie staat, terwijl we AZ terugvinden op de 3e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is hagel.