Nabeschouwing Excelsior - FC Groningen (2-0) || Eredivisie 2017/2018

Zondag 17 december 2017 - 16:45 uur

In de Eredivisie 2017/2018 neemt Excelsior het zondag 17 december 2017 om 16:45 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam.

Via de Excelsior - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Excelsior - FC Groningen (2-0)

Het Eredivisie duel tussen Excelsior en FC Groningen is onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof geëindigd in een 2-0 overwinning voor Excelsior. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door M. Massop, waarmee Excelsior met 1-0 de leiding nam. Excelsior vergrootte in de 83e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Elbers op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Excelsior.

LIVE Excelsior - FC Groningen 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Excelsior - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Excelsior Doelpunt M. Massop met assist van H. Faik Excelsior 1-0
62' Wissel Excelsior Wissel J. Caenepeel voor A. Hadouir Excelsior
72' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor L. Reis FC Groningen
72' Wissel FC Groningen Wissel T. Kane voor A. Absalem FC Groningen
78' Wissel FC Groningen Wissel T. van Weert voor Y. van Nieff FC Groningen
83' Doelpunt Excelsior Doelpunt S. Elbers met assist van M. Massop Excelsior 2-0
84' Wissel Excelsior Wissel Z. El Azzouzi voor S. Elbers Excelsior
90' Wissel Excelsior Wissel A. Messaoud voor K. Vermeulen Excelsior
Video hoogtepunten en samenvatting Excelsior - FC Groningen
Opstellingen Excelsior - FC Groningen
De opstellingen van Excelsior en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Excelsior gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Excelsior - FC Groningen

Excelsior en FC Groningen treffen elkaar in de 17e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Martin van den Kerkhof en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Excelsior en FC Groningen in de Eredivisie vond plaats op 4 februari 2017 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide teams is FC Groningen favoriet. 8 keer wist de ploeg van Excelsior te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Excelsior. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Excelsior 2
Winst FC Groningen 8
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Excelsior op een 13e positie staat, terwijl we FC Groningen terugvinden op de 12e plaats.