Nabeschouwing Excelsior - FC Twente (0-0) || Eredivisie 2017/2018

Zaterdag 23 december 2017 - 20:45 uur



In de Eredivisie 2017/2018 neemt Excelsior het zaterdag 23 december 2017 om 20:45 uur in eigen huis op tegen FC Twente. De wedstrijd wordt gespeeld in Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam.

Via de Excelsior - FC Twente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Excelsior - FC Twente (0-0)

De Eredivisie 2017/2018 wedstrijd tussen Excelsior en FC Twente geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Qua balbezit waren Excelsior en FC Twente gedurende de wedstrijd redelijk gelijk aan elkaar. FC Twente kreeg de meeste kansen op een voorsprong, maar had vandaag niet de scherpte om deze kansen ook daadwerkelijk om te zetten in een doelpunt.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Richard Martens niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-0 eindstand.

Wedstrijdstatistieken Excelsior - FC Twente
Balbezit
45%
55%
Gele kaarten
1
2
Schoten totaal
7
9
Schoten op doel
1
2
Aanvallen
92
94
Gevaarlijke aanvallen
57
55
Passes
384
476
Overtredingen
10
15
Buitenspel
1
0
Corners
4
5
Wissels
3
2
LIVE Excelsior - FC Twente 0-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Excelsior - FC Twente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
26' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor C. Cuevas FC Twente
54' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor R. Koolwijk Excelsior
65' Wissel FC Twente Wissel A. Tighadouini voor T. Boere FC Twente
68' Wissel Excelsior Wissel J. Caenepeel voor A. Hadouir Excelsior
79' Wissel Excelsior Wissel L. Bruins voor S. Elbers Excelsior
85' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor T. Lam FC Twente
93' Wissel FC Twente Wissel J. Heyden voor S. Thesker FC Twente
Video hoogtepunten en samenvatting Excelsior - FC Twente
Opstellingen Excelsior - FC Twente
De opstellingen van Excelsior en FC Twente zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Excelsior gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Twente zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-3-3
Basiselftal Excelsior
# Speler Pos.
12 Theo Zwarthoed K
15 Jurgen Mattheij V
30 Jordy de Wijs V
4 Wout Faes V
22 Jeffry Fortes M
6 Hicham Faik M
18 Kevin Vermeulen M
8 Ryan Koolwijk M
7 Anouar Hadouir A
9 Mike van Duinen A
11 Stanley Elbers A
Voorbeschouwing Excelsior - FC Twente

Excelsior en FC Twente treffen elkaar in de 18e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Richard Martens en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Excelsior en FC Twente in de Eredivisie vond plaats op 27 oktober 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Excelsior. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide teams is FC Twente favoriet. 8 keer wist de ploeg van Excelsior te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Excelsior. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Excelsior 4
Winst FC Twente 8
Gelijkspel 3
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Excelsior op een 11e positie staat, terwijl we FC Twente terugvinden op de 16e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.

Tags
Excelsior - FC Twente Opstelling Excelsior Opstelling FC Twente Live Excelsior - FC Twente Live Excelsior - FC Twente kijken Excelsior - FC Twente kijken Live Excelsior - FC Twente stream Excelsior - FC Twente Fox Sports Nabeschouwing Excelsior - FC Twente Uitslag Excelsior - FC Twente Statistieken Excelsior - FC Twente Eredivisie 2017/2018 Excelsior - FC Twente wedden Excelsior - FC Twente gokken Excelsior - FC Twente Unibet