Nabeschouwing Excelsior - Roda JC (1-0) || Eredivisie 2017/2018

Zaterdag 4 november 2017 - 19:45 uur

In de Eredivisie 2017/2018 neemt Excelsior het zaterdag 4 november 2017 om 19:45 uur in eigen huis op tegen Roda JC. De wedstrijd wordt gespeeld in Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam.

Via de Excelsior - Roda JC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Excelsior - Roda JC (1-0)

Het Eredivisie duel tussen Excelsior en Roda JC is geëindigd in een 1-0 overwinning voor Excelsior. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor M. Rosheuvel in de 36e minuut, waardoor Roda JC Kerkrade met een man minder kwam te staan. De eerste goal viel in de eerste helft, na 42 minuten was het L. Bruins die Excelsior op een 1-0 voorsprong zette. Dit was ook direct het enige doelpunt van de wedstrijd, want beide ploegen wisten hierna niet meer tot scoren te komen. Een penalty in de 79e minuut was de ideale kans voor Excelsior om te scoren. L. Bruins was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 1-0 bleef.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Excelsior.

LIVE Excelsior - Roda JC 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Excelsior - Roda JC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

36' Rode kaart Roda JC Kerkrade Rode kaart voor M. Rosheuvel Roda JC Kerkrade
42' Doelpunt Excelsior Doelpunt L. Bruins met assist van A. Messaoud Excelsior 1-0
48' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor A. Messaoud Excelsior
74' Wissel Excelsior Wissel S. Elbers voor A. Messaoud Excelsior
78' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel M. Engels voor S. Gustafson Roda JC Kerkrade
79' Penalty gemist Excelsior Penalty gemist L. Bruins Excelsior
82' Wissel Excelsior Wissel D. Payne voor M. Massop Excelsior
Video hoogtepunten en samenvatting Excelsior - Roda JC
Opstellingen Excelsior - Roda JC
De opstellingen van Excelsior en Roda JC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Excelsior gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Roda JC zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.