Nabeschouwing FC Groningen - Ajax (1-2) || Eredivisie 2017/2018

Zondag 1 april 2018 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2017/2018 neemt FC Groningen het zondag 1 april 2018 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Noordlease Stadion in Groningen.

Via de FC Groningen - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - Ajax (1-2)

Het Eredivisie duel tussen FC Groningen en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom geëindigd in een 1-2 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door T. van Weert, waarmee FC Groningen met 1-0 de leiding nam. FC Groningen kreeg via M. Mahi in de 25e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Kevin Blom de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte J. Kluivert namens Ajax in de 64e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 86e minuut moest Ajax verder met een man minder, nadat J. Veltman een tweede gele kaart kreeg. In de 89e was het Ajax dat op voorsprong kwam te staan na een goal van K. Huntelaar.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Kevin Blom, waardoor Ajax dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE FC Groningen - Ajax 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt FC Groningen Doelpunt T. van Weert met assist van M. Mahi FC Groningen 1-0
24' Gele kaart Ajax Gele kaart voor J. Veltman Ajax
25' Gele kaart Ajax Gele kaart voor H. Ziyech Ajax
25' Penalty gemist FC Groningen Penalty gemist M. Mahi FC Groningen
57' Wissel Ajax Wissel S. de Jong voor L. Schone Ajax
64' Doelpunt Ajax Doelpunt J. Kluivert met assist van H. Ziyech Ajax 1-1
70' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor D. Warmerdam FC Groningen
79' Wissel Ajax Wissel C. Eiting voor R. Nissen Ajax
86' Tweede gele kaart Ajax Tweede gele kaart voor J. Veltman Ajax
88' Wissel FC Groningen Wissel J. Drost voor A. Hrustic FC Groningen
89' Doelpunt Ajax Doelpunt K. Huntelaar met assist van J. Kluivert Ajax 1-2
90' Wissel Ajax Wissel M. Wober voor D. Neres Ajax
91' Wissel FC Groningen Wissel K. Larsen voor D. Zeefuik FC Groningen
92' Gele kaart Ajax Gele kaart voor A. Onana Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - Ajax
Opstellingen FC Groningen - Ajax
De opstellingen van FC Groningen en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.