Nabeschouwing FC Groningen - FC Utrecht (2-1) || Eredivisie 2017/2018

Zondag 27 augustus 2017 - 16:45 uur

In de Eredivisie 2017/2018 neemt FC Groningen het zondag 27 augustus 2017 om 16:45 uur in eigen huis op tegen FC Utrecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Noordlease Stadion in Groningen.

Via de FC Groningen - FC Utrecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - FC Utrecht (2-1)

Het Eredivisie duel tussen FC Groningen en FC Utrecht is onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot geëindigd in een 2-1 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door D. Warmerdam, waarmee FC Groningen met 1-0 de leiding nam. FC Groningen vergrootte in de 40e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Drost op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 64e minuut wist FC Utrecht de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via J. Bahebeck. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want FC Utrecht kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jeroen Manschot, waardoor FC Groningen dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE FC Groningen - FC Utrecht 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - FC Utrecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt FC Groningen Doelpunt D. Warmerdam FC Groningen 1-0
40' Doelpunt FC Groningen Doelpunt J. Drost met assist van R. Jenssen FC Groningen 2-0
46' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor M. te Wierik FC Groningen
56' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor Z. Labyad FC Utrecht
61' Wissel FC Utrecht Wissel G. Kerk voor L. Gortler FC Utrecht
62' Wissel FC Groningen Wissel O. Idrissi voor J. Bacuna FC Groningen
64' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt J. Bahebeck FC Utrecht 2-1
66' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor O. Idrissi FC Groningen
68' Wissel FC Groningen Wissel S. Memisevic voor Y. van Nieff FC Groningen
68' Wissel FC Utrecht Wissel R. van der Meer voor E. Braafheid FC Utrecht
78' Wissel FC Groningen Wissel L. Veldwijk voor T. van Weert FC Groningen
79' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor G. Kerk FC Utrecht
83' Wissel FC Utrecht Wissel L. Gortler voor J. Bahebeck FC Utrecht
87' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor D. Dumic FC Utrecht
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - FC Utrecht
Opstellingen FC Groningen - FC Utrecht
De opstellingen van FC Groningen en FC Utrecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en FC Utrecht zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.