Nabeschouwing FC Groningen - PEC Zwolle (2-0) || Eredivisie 2017/2018

Zondag 11 maart 2018 - 12:30 uur

In de Eredivisie 2017/2018 neemt FC Groningen het zondag 11 maart 2018 om 12:30 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld in Noordlease Stadion in Groningen.

Via de FC Groningen - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - PEC Zwolle (2-0)

Het Eredivisie duel tussen FC Groningen en PEC Zwolle is onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout geëindigd in een 2-0 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van R. Thomas zette FC Groningen op een 1-0 voorsprong in de 25e minuut van de wedstrijd. Laat in de wedstrijd wist FC Groningen opnieuw te scoren. In de 91e minuut was het A. Hrustic die de 2-0 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor FC Groningen.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor FC Groningen.

LIVE FC Groningen - PEC Zwolle 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

25' Eigen doelpunt FC Groningen Eigen doelpunt R. Thomas FC Groningen 1-0
28' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor E. Bakker PEC Zwolle
31' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor D. Warmerdam FC Groningen
46' Wissel PEC Zwolle Wissel T. Ondaan voor Y. Mokhtar PEC Zwolle
47' Wissel PEC Zwolle Wissel S. van den Berg voor E. Bakker PEC Zwolle
74' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor B. van Polen PEC Zwolle
77' Wissel FC Groningen Wissel L. Reis voor T. van Weert FC Groningen
88' Wissel PEC Zwolle Wissel P. Parzyszek voor R. Ligeon PEC Zwolle
91' Doelpunt FC Groningen Doelpunt A. Hrustic FC Groningen 2-0
95' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor S. van den Berg PEC Zwolle
96' Wissel FC Groningen Wissel C. Antuna voor A. Hrustic FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - PEC Zwolle
Opstellingen FC Groningen - PEC Zwolle
De opstellingen van FC Groningen en PEC Zwolle zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en PEC Zwolle zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing FC Groningen - PEC Zwolle

FC Groningen en PEC Zwolle treffen elkaar in de 27e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Allard Lindhout en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Groningen en PEC Zwolle in de Eredivisie vond plaats op 30 september 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor PEC Zwolle. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide ploegen is FC Groningen favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl PEC Zwolle slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst FC Groningen 7
Winst PEC Zwolle 3
Totaal 11

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Groningen op een 14e positie staat, terwijl we PEC Zwolle terugvinden op de 7e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mist.