Nabeschouwing FC Groningen - Vitesse (4-2) || Eredivisie 2017/2018

Zondag 19 november 2017 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2017/2018 neemt FC Groningen het zondag 19 november 2017 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Vitesse. De wedstrijd wordt gespeeld in Noordlease Stadion in Groningen.

Via de FC Groningen - Vitesse live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - Vitesse (4-2)

Het Eredivisie duel tussen FC Groningen en Vitesse is onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot geëindigd in een 4-2 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van K. Larsen zette Vitesse op een 0-1 voorsprong in de 32e minuut van de wedstrijd. Een ongelukkig eigen doelpunt van F. Dabo zorgde ervoor dat FC Groningen op 1-1 kwam te staan in de 59e minuut. Door een benutte penalty kwam Vitesse vervolgens op 1-2. Het was T. Matavz die vanaf 11 meter wist te scoren in de 61e minuut.

Na 65 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat O. Idrissi de 2-2 maakte voor FC Groningen. FC Groningen leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 78 minuten op voorsprong na een goal van M. Mahi: 3-2. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 82e minuut en kwam op naam te staan van FC Groningen speler T. van Weert, die daarmee tekende voor de 4-2. Na 83 minuten moest FC Groningen speler L. Reis het veld verlaten na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat FC Groningen de wedstrijd uit moest spelen met een man minder.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jeroen Manschot en eindigde de wedstrijd dus met een 4-2 stand in het voordeel van FC Groningen.

LIVE FC Groningen - Vitesse 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - Vitesse teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor L. Reis FC Groningen
32' Eigen doelpunt Vitesse Eigen doelpunt K. Larsen Vitesse 0-1
38' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor N. Foor Vitesse
46' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor S. Memisevic FC Groningen
47' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor T. Kane FC Groningen
59' Wissel FC Groningen Wissel O. Idrissi voor C. Antuna FC Groningen
59' Eigen doelpunt FC Groningen Eigen doelpunt F. Dabo FC Groningen 1-1
61' Penalty Vitesse Penalty T. Matavz Vitesse 1-2
61' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor O. Idrissi FC Groningen
65' Doelpunt FC Groningen Doelpunt O. Idrissi met assist van Y. van Nieff FC Groningen 2-2
74' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor B. Linssen Vitesse
75' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor Y. van Nieff FC Groningen
76' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor T. Bruns Vitesse
78' Doelpunt FC Groningen Doelpunt M. Mahi met assist van J. Bacuna FC Groningen 3-2
80' Wissel Vitesse Wissel M. Mount voor T. Bruns Vitesse
82' Doelpunt FC Groningen Doelpunt T. van Weert met assist van M. Mahi FC Groningen 4-2
83' Wissel Vitesse Wissel L. Castaignos voor T. Serero Vitesse
83' Tweede gele kaart FC Groningen Tweede gele kaart voor L. Reis FC Groningen
86' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor T. Matavz Vitesse
87' Wissel FC Groningen Wissel R. Jenssen voor M. Mahi FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - Vitesse
Opstellingen FC Groningen - Vitesse
De opstellingen van FC Groningen en Vitesse zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Vitesse zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.