Nabeschouwing FC Twente - ADO Den Haag (2-3) || Eredivisie 2017/2018

Zaterdag 9 december 2017 - 20:45 uur



In de Eredivisie 2017/2018 neemt FC Twente het zaterdag 9 december 2017 om 20:45 uur in eigen huis op tegen ADO Den Haag. De wedstrijd wordt gespeeld in De Grolsch Veste in Enschede.

Via de FC Twente - ADO Den Haag live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - ADO Den Haag (2-3)

Het Eredivisie duel tussen FC Twente en ADO Den Haag is onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout geëindigd in een 2-3 overwinning voor ADO Den Haag. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door D. Holla, waarmee FC Twente met 1-0 de leiding nam. ADO Den Haag kwam in de 17e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van N. El Khayati, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 21e minuut zette B. Johnsen zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee ADO Den Haag de leiding in de wedstrijd nam.

Na 35 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat D. Holla de 2-2 maakte voor FC Twente. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk ADO Den Haag dat in de 90e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat N. El Khayati de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Allard Lindhout bij een 2-3 eindstand in het voordeel van ADO Den Haag.

Wedstrijdstatistieken FC Twente - ADO Den Haag
Goals
2
3
Balbezit
50%
50%
Gele kaarten
2
3
Schoten totaal
14
11
Schoten op doel
5
7
Aanvallen
103
83
Gevaarlijke aanvallen
61
59
Passes
375
378
Overtredingen
15
21
Buitenspel
4
1
Corners
9
5
Wissels
1
5
LIVE FC Twente - ADO Den Haag 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - ADO Den Haag teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
12' Doelpunt FC Twente Doelpunt D. Holla met assist van T. Boere FC Twente 1-0
17' Doelpunt ADO Den Haag Doelpunt N. El Khayati met assist van E. Hooi ADO Den Haag 1-1
21' Doelpunt ADO Den Haag Doelpunt B. Johnsen met assist van N. El Khayati ADO Den Haag 1-2
35' Doelpunt FC Twente Doelpunt D. Holla FC Twente 2-2
68' Gele kaart ADO Den Haag Gele kaart voor L. Immers ADO Den Haag
70' Wissel ADO Den Haag Wissel D. Gorter voor W. Kanon ADO Den Haag
80' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor C. Cuevas FC Twente
84' Gele kaart ADO Den Haag Gele kaart voor S. Becker ADO Den Haag
85' Wissel FC Twente Wissel L. Slagveer voor O. Assaidi FC Twente
87' Wissel ADO Den Haag Wissel E. Falkenburg voor B. Johnsen ADO Den Haag
88' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor T. Boere FC Twente
90' Doelpunt ADO Den Haag Doelpunt N. El Khayati ADO Den Haag 2-3
92' Wissel ADO Den Haag Wissel E. Hooi voor T. Goppel ADO Den Haag
93' Gele kaart ADO Den Haag Gele kaart voor N. El Khayati ADO Den Haag
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - ADO Den Haag
Opstellingen FC Twente - ADO Den Haag
De opstellingen van FC Twente en ADO Den Haag zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Twente gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en ADO Den Haag zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 5-3-2
Coach Gertjan Verbeek
Formatie 4-3-3
Coach Alfons Groenendijk
Wissels ADO Den Haag
# Speler Pos.
1 Indy Groothuizen K
18 Tim Coremans K
15 Bas Edo Kuipers V
26 Thijmen Goppel V
27 Trevor David V
6 Donny Gorter M
19 Shaquille Pinas M
28 Mats van Kins M
30 Erik Falkenburg M
21 Edouard Duplan A
Voorbeschouwing FC Twente - ADO Den Haag

FC Twente en ADO Den Haag treffen elkaar in de 15e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Allard Lindhout en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Twente en ADO Den Haag in de Eredivisie vond plaats op 24 februari 2017 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 22 duels tussen beide ploegen is FC Twente favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl ADO Den Haag slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst FC Twente 13
Winst ADO Den Haag 4
Gelijkspel 5
Totaal 22

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Twente op een 17e positie staat, terwijl we ADO Den Haag terugvinden op de 11e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is sneeuw.

Tags
FC Twente - ADO Den Haag Opstelling FC Twente Opstelling ADO Den Haag Live FC Twente - ADO Den Haag Live FC Twente - ADO Den Haag kijken FC Twente - ADO Den Haag kijken Live FC Twente - ADO Den Haag stream FC Twente - ADO Den Haag Fox Sports Nabeschouwing FC Twente - ADO Den Haag Uitslag FC Twente - ADO Den Haag Statistieken FC Twente - ADO Den Haag Eredivisie 2017/2018 FC Twente - ADO Den Haag wedden FC Twente - ADO Den Haag gokken FC Twente - ADO Den Haag Unibet