Nabeschouwing FC Utrecht - Ajax (0-0) || Eredivisie 2017/2018

Zondag 28 januari 2018 - 12:30 uur

In de Eredivisie 2017/2018 neemt FC Utrecht het zondag 28 januari 2018 om 12:30 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Via de FC Utrecht - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Utrecht - Ajax (0-0)

De Eredivisie 2017/2018 wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel al vroeg in de wedstrijd. FC Utrecht kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 0e minuut, dankzij een goal van Gortler L.. In de 91e minuut kreeg L. Gortler van FC Utrecht voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor FC Utrecht de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Qua balbezit waren FC Utrecht en Ajax gedurende de wedstrijd redelijk gelijk aan elkaar. Ajax kreeg de meeste kansen op een voorsprong, maar had vandaag niet de scherpte om deze kansen ook daadwerkelijk om te zetten in een doelpunt.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-0 overwinning in het voordeel van .

LIVE FC Utrecht - Ajax 0-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Utrecht - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

0' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt Gortler L. FC Utrecht 1-0
30' Gele kaart Ajax Gele kaart voor K. Huntelaar Ajax
31' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor L. Gortler FC Utrecht
58' Wissel FC Utrecht Wissel C. Dessers voor L. Gortler FC Utrecht
79' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor Y. Ayoub FC Utrecht
80' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor W. Janssen FC Utrecht
85' Wissel FC Utrecht Wissel S. van de Streek voor G. Kerk FC Utrecht
91' Tweede gele kaart FC Utrecht Tweede gele kaart voor L. Gortler FC Utrecht
Video hoogtepunten en samenvatting FC Utrecht - Ajax
Opstellingen FC Utrecht - Ajax
De opstellingen van FC Utrecht en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Utrecht gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Voorbeschouwing FC Utrecht - Ajax

FC Utrecht en Ajax treffen elkaar in de 20e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Utrecht en Ajax in de Eredivisie vond plaats op 5 november 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Utrecht. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 10 keer wist de ploeg van FC Utrecht te winnen, tegenover 9 winstpartijen voor FC Utrecht. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Utrecht 9
Winst Ajax 10
Gelijkspel 6
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Utrecht op een 7e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 2e plaats.