Nabeschouwing FC Utrecht - FC Groningen (1-1) || Eredivisie 2017/2018

Donderdag 19 april 2018 - 18:30 uur

In de Eredivisie 2017/2018 neemt FC Utrecht het donderdag 19 april 2018 om 18:30 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Via de FC Utrecht - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Utrecht - FC Groningen (1-1)

De Eredivisie 2017/2018 wedstrijd tussen FC Utrecht en FC Groningen geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door W. Janssen, waarmee FC Utrecht met 1-0 de leiding nam. Een benutte penalty van T. van Weert in de 73e minuut zorgde er even later voor dat FC Groningen weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE FC Utrecht - FC Groningen 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Utrecht - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt W. Janssen met assist van Y. Ayoub FC Utrecht 1-0
23' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor W. Janssen FC Utrecht
35' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor M. Klich FC Utrecht
47' Wissel FC Groningen Wissel A. Absalem voor D. Warmerdam FC Groningen
54' Wissel FC Utrecht Wissel L. Gortler voor M. Klich FC Utrecht
67' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor S. van de Streek FC Utrecht
72' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor Y. Ayoub FC Utrecht
73' Penalty FC Groningen Penalty T. van Weert FC Groningen 1-1
73' Wissel FC Groningen Wissel M. Breij voor J. Drost FC Groningen
74' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor D. Zeefuik FC Groningen
83' Wissel FC Utrecht Wissel A. Kali voor Z. Labyad FC Utrecht
84' Wissel FC Utrecht Wissel C. Dessers voor G. Kerk FC Utrecht
Video hoogtepunten en samenvatting FC Utrecht - FC Groningen
Opstellingen FC Utrecht - FC Groningen
De opstellingen van FC Utrecht en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Utrecht gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing FC Utrecht - FC Groningen

FC Utrecht en FC Groningen treffen elkaar in de 32e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ed Janssen en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Utrecht en FC Groningen in de Eredivisie vond plaats op 27 augustus 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Groningen. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide ploegen is FC Utrecht favoriet. De thuisploeg wist 15 keer te winnen, terwijl FC Groningen slechts 12 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst FC Utrecht 15
Winst FC Groningen 12
Gelijkspel 5
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Utrecht op een 5e positie staat, terwijl we FC Groningen terugvinden op de 13e plaats.