Nabeschouwing FC Utrecht - PEC Zwolle (2-1) || Eredivisie 2017/2018

Zaterdag 10 februari 2018 - 18:30 uur

In de Eredivisie 2017/2018 neemt FC Utrecht het zaterdag 10 februari 2018 om 18:30 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Via de FC Utrecht - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Utrecht - PEC Zwolle (2-1)

Het Eredivisie duel tussen FC Utrecht en PEC Zwolle is onder leiding van scheidsrechter Reinold Wiedemeijer geëindigd in een 2-1 overwinning voor FC Utrecht. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door G. Kerk, waarmee FC Utrecht met 1-0 de leiding nam. FC Utrecht vergrootte in de 22e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Z. Labyad op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Vlak voor tijd werd de stand 2-1 doordat M. Saymak van PEC Zwolle een penalty wist te benutten in de 93e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Reinold Wiedemeijer, waardoor FC Utrecht dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE FC Utrecht - PEC Zwolle 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Utrecht - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor R. Strieder FC Utrecht
17' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt G. Kerk met assist van S. van de Streek FC Utrecht 1-0
22' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt Z. Labyad FC Utrecht 2-0
27' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor W. Marinus PEC Zwolle
37' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor Z. Labyad FC Utrecht
63' Wissel PEC Zwolle Wissel Q. Menig voor W. Marinus PEC Zwolle
65' Wissel PEC Zwolle Wissel Q. Menig voor W. Marinus PEC Zwolle
74' Wissel FC Utrecht Wissel G. Troupee voor M. Klich FC Utrecht
80' Wissel PEC Zwolle Wissel P. Parzyszek voor R. Dekker PEC Zwolle
84' Wissel PEC Zwolle Wissel T. Ondaan voor Y. Mokhtar PEC Zwolle
85' Wissel FC Utrecht Wissel L. Gortler voor Z. Labyad FC Utrecht
89' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor Y. Namli PEC Zwolle
93' Penalty PEC Zwolle Penalty M. Saymak PEC Zwolle 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting FC Utrecht - PEC Zwolle
Opstellingen FC Utrecht - PEC Zwolle
De opstellingen van FC Utrecht en PEC Zwolle zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Utrecht gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en PEC Zwolle zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Voorbeschouwing FC Utrecht - PEC Zwolle

FC Utrecht en PEC Zwolle treffen elkaar in de 23e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Reinold Wiedemeijer en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Utrecht en PEC Zwolle in de Eredivisie vond plaats op 1 december 2017 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide ploegen is FC Utrecht favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl PEC Zwolle slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst FC Utrecht 5
Winst PEC Zwolle 3
Gelijkspel 5
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Utrecht op een 6e positie staat, terwijl we PEC Zwolle terugvinden op de 5e plaats.