Nabeschouwing PEC Zwolle - AZ (1-1) || Eredivisie 2017/2018

Dinsdag 12 december 2017 - 20:45 uur

In de Eredivisie 2017/2018 neemt PEC Zwolle het dinsdag 12 december 2017 om 20:45 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in MAC³PARK Stadion in Zwolle.

Via de PEC Zwolle - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PEC Zwolle - AZ (1-1)

De Eredivisie 2017/2018 wedstrijd tussen PEC Zwolle en AZ geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 32e minuut door T. Ondaan, waarmee PEC Zwolle met 1-0 de leiding nam. AZ kwam na 34 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van A. Jahanbakhsh, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken. Een penalty in de 87e minuut was de ideale kans voor PEC Zwolle om te scoren. B. van Polen was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 1-1 bleef.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met dezelfde stand die na 45 minuten al op het scorebord stond: 1-1.

LIVE PEC Zwolle - AZ 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PEC Zwolle - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor D. Marcellis PEC Zwolle
32' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt T. Ondaan PEC Zwolle 1-0
34' Doelpunt AZ Doelpunt A. Jahanbakhsh AZ 1-1
50' Gele kaart AZ Gele kaart voor G. Til AZ
63' Wissel AZ Wissel M. Seuntjens voor J. van Overeem AZ
76' Gele kaart AZ Gele kaart voor S. Wuytens AZ
83' Gele kaart AZ Gele kaart voor F. Midtsjo AZ
86' Gele kaart AZ Gele kaart voor P. Hatzidiakos AZ
86' Wissel PEC Zwolle Wissel W. Marinus voor E. Bakker PEC Zwolle
87' Penalty gemist PEC Zwolle Penalty gemist B. van Polen PEC Zwolle
89' Gele kaart AZ Gele kaart voor M. Seuntjens AZ
89' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor M. Saymak PEC Zwolle
90' Wissel PEC Zwolle Wissel P. Parzyszek voor T. Ondaan PEC Zwolle
Video hoogtepunten en samenvatting PEC Zwolle - AZ
Opstellingen PEC Zwolle - AZ
De opstellingen van PEC Zwolle en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PEC Zwolle gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en AZ zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.