Nabeschouwing PEC Zwolle - FC Groningen (3-2) || Eredivisie 2017/2018

Zaterdag 30 september 2017 - 19:45 uur



In de Eredivisie 2017/2018 neemt PEC Zwolle het zaterdag 30 september 2017 om 19:45 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in MAC³PARK Stadion in Zwolle.

Via de PEC Zwolle - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PEC Zwolle - FC Groningen (3-2)

Het Eredivisie duel tussen PEC Zwolle en FC Groningen is onder leiding van scheidsrechter Sander Van Roekel geëindigd in een 3-2 overwinning voor PEC Zwolle. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door R. Doan, waarmee FC Groningen met 0-1 de leiding nam. PEC Zwolle kwam in de 19e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. Nijland, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 55e minuut zette T. van Weert zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee FC Groningen de leiding in de wedstrijd nam.

Na 60 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat R. Thomas de 2-2 maakte voor PEC Zwolle. In de 87e minuut werd T. van Weert van FC Groningen met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor PEC Zwolle met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen. Laat in de wedstrijd was het vervolgens PEC Zwolle dat via Y. Mokhtar nogmaals wist te scoren en daarmee op een 3-2 voorsprong kwam in de 93e minuut. Dit bleek uiteindelijk het laatste en daarmee beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Sander Van Roekel bij een 3-2 eindstand in het voordeel van PEC Zwolle.

Wedstrijdstatistieken PEC Zwolle - FC Groningen
Goals
3
2
Balbezit
51%
49%
Rode kaarten
0
1
Gele kaarten
4
1
Schoten totaal
23
13
Schoten op doel
12
5
Aanvallen
98
103
Gevaarlijke aanvallen
55
46
Passes
402
387
Overtredingen
13
14
Buitenspel
8
1
Corners
3
4
Wissels
4
3
LIVE PEC Zwolle - FC Groningen 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PEC Zwolle - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
15' Doelpunt FC Groningen Doelpunt R. Doan met assist van M. Mahi FC Groningen 0-1
19' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt S. Nijland PEC Zwolle 1-1
50' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor B. van Polen PEC Zwolle
55' Doelpunt FC Groningen Doelpunt T. van Weert met assist van J. Bacuna FC Groningen 1-2
55' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor D. Boer PEC Zwolle
60' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt R. Thomas PEC Zwolle 2-2
62' Wissel PEC Zwolle Wissel R. Dekker voor E. Bakker PEC Zwolle
70' Wissel PEC Zwolle Wissel T. Ondaan voor S. Nijland PEC Zwolle
84' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor Y. Namli PEC Zwolle
84' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor O. Idrissi FC Groningen
84' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor K. Ehizibue PEC Zwolle
87' Rode kaart FC Groningen Rode kaart voor T. van Weert FC Groningen
89' Wissel FC Groningen Wissel A. Hrustic voor J. Bacuna FC Groningen
93' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt Y. Mokhtar met assist van P. Parzyszek PEC Zwolle 3-2
Video hoogtepunten en samenvatting PEC Zwolle - FC Groningen
Opstellingen PEC Zwolle - FC Groningen
De opstellingen van PEC Zwolle en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PEC Zwolle gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach
Wissels PEC Zwolle
# Speler Pos.
35 Shaquile Woudstra Wissel
40 Mike Hauptmeijer K
16 Mickey van der Hart K
34 Joran Swart V
29 Sander van Looy V
19 Rick Dekker M
8 Wouter Marinus M
9 Piotr Parzyszek A
11 Terell Ondaan A
Formatie 4-3-3
Coach
Voorbeschouwing PEC Zwolle - FC Groningen

PEC Zwolle en FC Groningen treffen elkaar in de 7e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sander Van Roekel en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PEC Zwolle en FC Groningen in de Eredivisie vond plaats op 16 april 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Groningen. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide teams is FC Groningen favoriet. 7 keer wist de ploeg van PEC Zwolle te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor PEC Zwolle. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst PEC Zwolle 2
Winst FC Groningen 7
Gelijkspel 1
Totaal 10

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PEC Zwolle op een 6e positie staat, terwijl we FC Groningen terugvinden op de 10e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
PEC Zwolle - FC Groningen Opstelling PEC Zwolle Opstelling FC Groningen Live PEC Zwolle - FC Groningen Live PEC Zwolle - FC Groningen kijken PEC Zwolle - FC Groningen kijken Live PEC Zwolle - FC Groningen stream PEC Zwolle - FC Groningen Fox Sports Nabeschouwing PEC Zwolle - FC Groningen Uitslag PEC Zwolle - FC Groningen Statistieken PEC Zwolle - FC Groningen Eredivisie 2017/2018 PEC Zwolle - FC Groningen wedden PEC Zwolle - FC Groningen gokken PEC Zwolle - FC Groningen Unibet