Nabeschouwing PEC Zwolle - Roda JC (4-2) || Eredivisie 2017/2018

Zondag 13 augustus 2017 - 12:30 uur

In de Eredivisie 2017/2018 neemt PEC Zwolle het zondag 13 augustus 2017 om 12:30 uur in eigen huis op tegen Roda JC. De wedstrijd wordt gespeeld in MAC³PARK Stadion in Zwolle.

Via de PEC Zwolle - Roda JC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PEC Zwolle - Roda JC (4-2)

Het Eredivisie duel tussen PEC Zwolle en Roda JC is geëindigd in een 4-2 overwinning voor PEC Zwolle. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 22e minuut door S. Gustafson, waarmee Roda JC Kerkrade met 0-1 de leiding nam. PEC Zwolle kwam in de 46e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van D. Marcellis, die daarmee de stand op 1-1 zette. Via een eigen goal van A. Auassar kwam PEC Zwolle in de 53e minuut op een 2-1 voorsprong te staan.

S. Gustafson zette Roda JC Kerkrade even later op 2-2 nadat hij een door de scheidsrechter toegekende penalty wist te benutten. PEC Zwolle leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 66 minuten op voorsprong na een goal van M. Saymak: 3-2. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 74e minuut en kwam op naam te staan van PEC Zwolle speler B. van Polen, die daarmee tekende voor de 4-2.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van de arbiter en eindigde de wedstrijd dus met een 4-2 stand in het voordeel van PEC Zwolle.

LIVE PEC Zwolle - Roda JC 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PEC Zwolle - Roda JC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt S. Gustafson Roda JC Kerkrade 0-1
46' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt D. Marcellis met assist van Y. Namli PEC Zwolle 1-1
46' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel A. Auassar voor C. Kum Roda JC Kerkrade
53' Eigen doelpunt PEC Zwolle Eigen doelpunt A. Auassar PEC Zwolle 2-1
62' Penalty Roda JC Kerkrade Penalty S. Gustafson Roda JC Kerkrade 2-2
63' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel G. van Velzen voor M. Paulissen Roda JC Kerkrade
66' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt M. Saymak met assist van R. Thomas PEC Zwolle 3-2
70' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel T. Ndenge voor D. Werker Roda JC Kerkrade
74' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt B. van Polen met assist van E. Bakker PEC Zwolle 4-2
76' Wissel PEC Zwolle Wissel S. Nijland voor P. Parzyszek PEC Zwolle
79' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor S. Gustafson Roda JC Kerkrade
91' Wissel PEC Zwolle Wissel E. Israelsson voor M. Saymak PEC Zwolle
91' Wissel PEC Zwolle Wissel T. Reijnders voor E. Bakker PEC Zwolle
Video hoogtepunten en samenvatting PEC Zwolle - Roda JC
Opstellingen PEC Zwolle - Roda JC
De opstellingen van PEC Zwolle en Roda JC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PEC Zwolle gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Roda JC zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.