Nabeschouwing PSV - AZ (3-2) || Eredivisie 2017/2018

Zaterdag 12 augustus 2017 - 18:30 uur

PSV - AZ

In de Eredivisie 2017/2018 neemt PSV het zaterdag 12 augustus 2017 om 18:30 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Philips Stadion in Eindhoven.

Via de PSV - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSV - AZ (3-2)

Het Eredivisie duel tussen PSV en AZ is onder leiding van scheidsrechter Bjorn Kuipers geëindigd in een 3-2 overwinning voor PSV. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door D. dos Santos, waarmee AZ met 0-1 de leiding nam. PSV kwam in de 31e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van H. Lozano, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 48e minuut zette G. Pereiro zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee PSV de leiding in de wedstrijd nam.

Na 76 minuten werd de voorsprong voor PSV vergroot nadat M. van Ginkel de 3-1 wist te scoren. In de 81e minuut werd de stand op 3-2 gezet na een benutte penalty van AZ speler W. Weghorst.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Bjorn Kuipers en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van PSV.

LIVE PSV - AZ 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSV - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Wissel AZ Wissel D. dos Santos voor C. Stengs AZ
18' Doelpunt AZ Doelpunt D. dos Santos met assist van W. Weghorst AZ 0-1
31' Doelpunt PSV Doelpunt H. Lozano met assist van J. Hendrix PSV 1-1
32' Wissel PSV Wissel P. Kenneth voor J. Brenet PSV
39' Gele kaart AZ Gele kaart voor M. Vejinovic AZ
48' Doelpunt PSV Doelpunt G. Pereiro met assist van D. Schwaab PSV 2-1
67' Wissel PSV Wissel B. Ramselaar voor S. Bergwijn PSV
73' Wissel AZ Wissel M. Seuntjens voor G. Til AZ
76' Doelpunt PSV Doelpunt M. van Ginkel PSV 3-1
79' Gele kaart AZ Gele kaart voor R. Vlaar AZ
81' Penalty AZ Penalty W. Weghorst AZ 3-2
83' Wissel AZ Wissel L. Garcia voor M. Vejinovic AZ
85' Wissel PSV Wissel J. de Wijs voor H. Lozano PSV
92' Gele kaart AZ Gele kaart voor M. Seuntjens AZ
Video hoogtepunten en samenvatting PSV - AZ
Opstellingen PSV - AZ
De opstellingen van PSV en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSV gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en AZ zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach John van den Brom
Voorbeschouwing PSV - AZ

PSV en AZ treffen elkaar in de 1e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bjorn Kuipers en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Eredivisie seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen PSV en AZ in de Eredivisie vond plaats op 4 februari 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSV. Op basis van de afgelopen 23 duels tussen beide ploegen is PSV favoriet. De thuisploeg wist 17 keer te winnen, terwijl AZ slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.