Nabeschouwing PSV - Excelsior (1-0) || Eredivisie 2017/2018

Woensdag 7 februari 2018 - 18:30 uur

In de Eredivisie 2017/2018 neemt PSV het woensdag 7 februari 2018 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Excelsior. De wedstrijd wordt gespeeld in Philips Stadion in Eindhoven.

Via de PSV - Excelsior live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSV - Excelsior (1-0)

Het Eredivisie duel tussen PSV en Excelsior is onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout geëindigd in een 1-0 overwinning voor PSV. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door H. Lozano, waarmee PSV met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name PSV dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van PSV.

LIVE PSV - Excelsior 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSV - Excelsior teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Doelpunt PSV Doelpunt H. Lozano met assist van L. de Jong PSV 1-0
42' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor J. Fortes Excelsior
61' Wissel Excelsior Wissel L. Garcia voor D. Haspolat Excelsior
69' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor J. Mattheij Excelsior
69' Gele kaart PSV Gele kaart voor J. Brenet PSV
72' Wissel Excelsior Wissel K. Vermeulen voor A. Messaoud Excelsior
74' Wissel PSV Wissel P. Rosario voor Mauro Junior PSV
76' Gele kaart PSV Gele kaart voor S. Bergwijn PSV
82' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor K. Vermeulen Excelsior
83' Wissel Excelsior Wissel A. Hadouir voor W. Faes Excelsior
Video hoogtepunten en samenvatting PSV - Excelsior
Opstellingen PSV - Excelsior
De opstellingen van PSV en Excelsior zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSV gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Excelsior zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing PSV - Excelsior

PSV en Excelsior treffen elkaar in de 22e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Allard Lindhout en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PSV en Excelsior in de Eredivisie vond plaats op 26 november 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSV. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide ploegen is PSV favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl Excelsior slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst PSV 13
Winst Excelsior 0
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PSV op een 1e positie staat, terwijl we Excelsior terugvinden op de 11e plaats.