Nabeschouwing PSV - SC Heerenveen (2-2) || Eredivisie 2017/2018

Zaterdag 17 februari 2018 - 19:45 uur

In de Eredivisie 2017/2018 neemt PSV het zaterdag 17 februari 2018 om 19:45 uur in eigen huis op tegen SC Heerenveen. De wedstrijd wordt gespeeld in Philips Stadion in Eindhoven.

Via de PSV - SC Heerenveen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSV - SC Heerenveen (2-2)

De Eredivisie 2017/2018 wedstrijd tussen PSV en SC Heerenveen geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 2-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 34e minuut door S. Arias, waarmee PSV met 1-0 de leiding nam. PSV vergrootte in de 43e minuut de voorsprong nadat het via een goal van L. de Jong op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 45e minuut moest PSV verder met een man minder nadat H. Lozano een rode kaart had gekregen.

In de 56e minuut was het SC Heerenveen dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van S. Schaars. Na 82 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat R. Ghoochannejhad de 2-2 maakte namens SC Heerenveen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE PSV - SC Heerenveen 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSV - SC Heerenveen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

34' Doelpunt PSV Doelpunt S. Arias met assist van H. Lozano PSV 1-0
43' Doelpunt PSV Doelpunt L. de Jong PSV 2-0
45' Rode kaart PSV Rode kaart voor H. Lozano PSV
46' Wissel SC Heerenveen Wissel H. Veerman voor K. Pierie SC Heerenveen
48' Gele kaart PSV Gele kaart voor J. Hendrix PSV
56' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt S. Schaars SC Heerenveen 2-1
61' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor S. Schaars SC Heerenveen
66' Wissel PSV Wissel D. Luckassen voor Mauro Junior PSV
76' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor D. Dumfries SC Heerenveen
78' Wissel PSV Wissel D. Malen voor S. Bergwijn PSV
78' Wissel SC Heerenveen Wissel M. Rojas voor L. Woudenberg SC Heerenveen
82' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt R. Ghoochannejhad SC Heerenveen 2-2
87' Wissel SC Heerenveen Wissel P. van Amersfoort voor D. Dumfries SC Heerenveen
Video hoogtepunten en samenvatting PSV - SC Heerenveen
Opstellingen PSV - SC Heerenveen
De opstellingen van PSV en SC Heerenveen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSV gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en SC Heerenveen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Jurgen Streppel
Voorbeschouwing PSV - SC Heerenveen

PSV en SC Heerenveen treffen elkaar in de 24e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Dennis Higler en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PSV en SC Heerenveen in de Eredivisie vond plaats op 10 september 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor SC Heerenveen. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide ploegen is PSV favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl SC Heerenveen slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst PSV 10
Winst SC Heerenveen 6
Gelijkspel 9
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PSV op een 1e positie staat, terwijl we SC Heerenveen terugvinden op de 9e plaats.