Nabeschouwing Roda JC - FC Groningen (2-2) || Eredivisie 2017/2018

Zondag 10 december 2017 - 12:30 uur

In de Eredivisie 2017/2018 neemt Roda JC het zondag 10 december 2017 om 12:30 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade.

Via de Roda JC - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roda JC - FC Groningen (2-2)

De Eredivisie 2017/2018 wedstrijd tussen Roda JC en FC Groningen geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 2-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door S. Gustafson, waarmee Roda JC Kerkrade met 1-0 de leiding nam. Roda JC Kerkrade vergrootte in de 34e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Gustafson op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 37e minuut wist FC Groningen de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via T. van Weert.

In de 58e minuut werd A. Auassar van Roda JC Kerkrade met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Roda JC Kerkrade het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. In de 59e minuut werd de stand op 2-2 gezet na een benutte penalty van FC Groningen speler T. van Weert.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Roda JC - FC Groningen 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roda JC - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt S. Gustafson Roda JC Kerkrade 1-0
34' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt S. Gustafson Roda JC Kerkrade 2-0
37' Doelpunt FC Groningen Doelpunt T. van Weert met assist van J. Drost FC Groningen 2-1
57' Wissel FC Groningen Wissel M. Mahi voor R. Doan FC Groningen
58' Rode kaart Roda JC Kerkrade Rode kaart voor A. Auassar Roda JC Kerkrade
59' Penalty FC Groningen Penalty T. van Weert FC Groningen 2-2
62' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel F. Ananou voor M. Engels Roda JC Kerkrade
63' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor S. Gustafson Roda JC Kerkrade
86' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel O. Gnjatic voor T. Ndenge Roda JC Kerkrade
87' Wissel FC Groningen Wissel T. Kane voor Y. van Nieff FC Groningen
89' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel G. van Velzen voor M. Rosheuvel Roda JC Kerkrade
Video hoogtepunten en samenvatting Roda JC - FC Groningen
Opstellingen Roda JC - FC Groningen
De opstellingen van Roda JC en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roda JC gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.